Botoşănenii au profitat de vremea bună şi au încins grătarele pe dealul de la Cornişa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni au ales să îşi sărbătorească tradiţional ziua de 1 mai. La iarba verde cu mici şi cu bere rece. Alţii, în schimb, au ales să amâne grătarul pentru după Sărbătorile Pascale şi să posteasca.

Încă de dimineaţă, micii şi frigăruile au început să sfârâie pe grătarele încinse, stropite din belşug cu bere rece.  Nu de alta, dar mercurul din termometre a urcat până aproape spre 30 de grade Celsius. Iar când au dat de gustul distracţiei, botoşănenii au uitat şi de cele sfinte şi de faptul că ziua de 1 mai a coincis în acest an cu Mirercurea Mare din Săptămâna Patimilor.  Dealul din zona Cornişa a devenit neîncăpător, parcă, pentru zecile de oameni care au ieşit la aer. Oamenii şi-au făcut provizii încă de ieri şi şi-au umplut coşurile cu bunătăţi pentru grătar. 

De aseară, am fost la cumpărături, pentru că ştiam că astăzi va fi aglomerat. Am venit cu câţiva prieteni şi am luat două caserole de mici, piept de pui şi altele să facem frigărui, puţină ceafă de porc pentru că nu mâncăm toţi carne de porc şi cârnăciori. Să ne răcorim, am luat bere, suc şi bineînţeles apă.  Diana, o botoşănencă care a ales să sarbatorească ziua de 1 mai la iarbă verde.

Au fost însă şi botoşăneni care au ales să îşi sărbătorească ziua de 1 mai „de post”. Oamenii au ieşit la un picnic şi au mâncat numai produse de post. Ei spun că este o tradiţie în familie să iasă de 1 mai, iar dacă anul acesta a căzut în Saptamana Mare, au ales să aducă legume, dar şi alte produse de post.

La grătare au fost şi pompierii, dar şi comisarii Gărzii de Mediu. Nu pentru a petrece, ci pentru a se asigura că botoşănenii şi-au aprins grătarele în locuri special amenajate şi că nu lasă în urmă gunoaie. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite