1500 de semnături pentru salvarea Pădurii Codrişor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De câteva săptămâni bune, zeci de bistriţeni fac drumeţii în Pădurea Codrişor în semn de protes paşnic FOTO: Borteş Cristian
De câteva săptămâni bune, zeci de bistriţeni fac drumeţii în Pădurea Codrişor în semn de protes paşnic FOTO: Borteş Cristian

Lupta pentru salvarea Pădurii Codrişor şi împiedicarea construirii centurii ocolitoare a municipiului prin oaza de verdeaţă a bistriţenilor continuă. Asociaţia Bistriţa Civică, condusă de primul primar de după Revoluţie Adrian Florin Chereji a reuşit să adune nu mai puţin de 1500 de semnături care le susţin cauza.


Voluntarii Asociaţiei Bistriţa Civică au reuşit să adune 1500 de semnături de la bistriţeni care nu doresc ca centura ocolitoare a municipiului să treacă prin Pădurea Codrişor.

Promotorul acţiunilor de „salvare” a Pădurii Codrişor, Adrian Florin Chereji susţine că petiţia va fi trimisă la 10 ministere, precum şi primului ministru pentru a le aduce la cunoştinţă bubele traseului de ocolire a municipiului Bistriţa 2 Sud.

De asemenea, primul primar al Bistriţei de după Revoluţie a făcut o acţiune în instanţă prin care cere suspendarea Hotărârii Consiliului Local de realizare a unui referendum prin care cetăţenii să fie consultaţi cu privire la traseul centurii ocolitoare. Asta după ce Adrian Florin Chereji le-a cerut consilierilor să anuleze această hotărâre.

Potrivit primului primar postdecembrist al Bistriţei împotriva traseului centurii de ocolire a municipiului s-a pronunţat deja o instanţă, dând o sentinţă definitivă şi irevocabilă, tocmai pentru că 5 din cei 14 kilometri ai drumului ar urma să treacă prin intravilanul localităţii. O altă problemă care face referendumul ilegal este faptul că pentru realizarea acestuia este necesară suma de 180.000 de lei, sumă care nu a  fost prevăzută în bugetul municipiului, aşa cum este legal.



Vă mai recomandăm:
 

Bistriţenii, consultaţi cu privire la centura ocolitoare şi desfiinţarea Pietonalului Liviu Rebreanu

Decizia privind centura ocolitoare a Bistriţei, în curtea CNADNR. Referendumul local, pur consultativ

Încurcate sunt căile centurii ocolitoare a Bistriţei. CNADNR aşteaptă avizarea PUG-ului de către Agenţia de Mediu pentru a lua o decizie

 


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite