Top 8 remedii banale împotriva durerilor de dinţi atroce. Cum se prepară rapid exotica tinctură de smirnă

Top 8 remedii banale împotriva durerilor de dinţi atroce. Cum se prepară rapid exotica tinctură de smirnă

Vizită la dentist  FOTO Adevărul

Durerile de dinţi au fost dintotdeauna din cele mai neplăcute şi ca un făcut, apar mereu în cele mai nepotrivite momente. Vizita periodică la dentist ne va feri de astfel de dureri, însă dacă totuşi acestea apar, până reuşim să ne facem o programare la dentist, există câteva remedii care ne vor uşura suferinţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oricare dintre noi am putea păţi, la un moment dat, ca pe nepusă masă, să înceapă să ne doară un dinte. Fie o carie de care n-am ştiut, fie o sensibilitate a dinţilor care tocmai debutează, poate da o stare de disconfort sau o durere ce poate varia ca intensitate de la una uşoară, la una care să ne facă să credem că ne pierdem minţile.

Acestea din urmă sunt date, în general de carii sa infecţii ale dinţilor şi până să aungem la această fază există alte câteva faze ale durerii, mai uşoare, care trebuie să de dea un semnal de alarmă şi să ne determine să ne facem o programare la dentist. Dacă totuşi nu am făcut-i şi am ajuns să fim chinuiţi de durerile de dinţi, câteva remedii ar putea fi de folos, pe termen scurt.

Unul dinte acestea este uleiul de cuişoare, din care se pune o picătură direct pe dintele cu probleme. Are proprietăţi antbacteriene, dar şi un efect calmant. Exctracul din mugurii de cuişoare conţine eugenol, substanţă folosită pentru calităţile sale analgezice. Dacă nu avem ulei de cuişoare, putem folosi cuişoarele ca atare. Câteva bucăţi lăsate în gură să se amestece cu saliva până se înmoaie, apoi mestecate uşor pentru a elibera uleiurile din ele, apoi ţinute pe dintele dureros maxim jumptate de oră.

Un efect calmant a durerii îl poate avea şi pudra de ghimbir şi ardei cayene. Ingredinetenle pudră se pun într-o cană, apoi se amestecă cu câeteva picături de apă pentru a se oţine o pastă cu care se îmbibă un tampon şi se ţine pe dintele cu probleme. Atenţie însă, amestecul poate irita gingia.

Alte remedii pot fi găsite la farmacie, precum apa de gură calmantă.

Tinctura de smirnă are efecte astringente şi se obţine prin fierberea unei linguriţe de pudră de smirnă în 200 de mililitri de apă, timp de o jumătate de oră. Clătind gura cu această apă, după ce a fost strecurată şi răcită, durerile de dinţi se vor putea calma temporar.

Şi ceaiul de mentă are uşoare proprietăţi de calmare, sau un cub de gheaţă, aplicat în zona dintelui dureros, timp de 15 minute.

O soluţie de apă călduţă în care am dizolvat o linguriţă de sare, cu care să clătim gura ar putea ajuta la durerile de dinţi. Sarea are efect de curăţare a gurii şi va extrage o parte din lichidele care provoacă inflamaţia.

Folosirea unei paste pentru dinţii sensibili ne-ar putea ajuta să scăpăm de astfel de probleme. Perierea uşoară a dinţilor cu o astfel de pastă ar putea fi de ajutor, pentru cazul în care în dintele cariat au rămas resturi de mâncare care provoacă durerea.

În cazul în care dintele este rupt sau a căzut plomba, astuparea temporară cu gumă de mestecat va opri aerul să intre în cavitate, unde provoacă durere. Astfel, durerea ar putea să se reducă, până ajungem la dentist.

La farmacie, însă, vom putea găsi materiale temporare pentru plombe, care pot proteja dintele şi gura împotriva marginilor ascuţite ale dintelui, până reuşim să ajungem la dentist.

În general, prezenţa la dentist de cel puţin două ori pe an ne va scăpa de situaţiile în care să avem nvoie de astfel de remedii, fie ele chiar şi la îndemâna noastră. Ideal este să nu ajungem la ele, iar asta este posibil periind dinţii de cel puţin două ori pe zi şi vizite regulate la medicul dentist.

Sursa: Resder's Digest - 1001 de remedii casnice
 
Mai puteţi citi:
 
citeste totul despre: