Alegeri cu scandal la PNL Sighetu Marmaţiei. Organizaţia, scindată în două

Alegeri cu scandal la
PNL Sighetu Marmaţiei. Organizaţia, scindată în două

Peste 100 de membri nu au avut acces în sală   Foto: captură video

Alegerile din cadrul organizaţiei locale a PNL Sighetu Marmaţiei au scindat oganizaţia în două. Pe de o parte, membrii care o susţin pe Daniela Oniţa Ivaşcu, cea care a asigurat interimatul cu susţinerea fostei conduceri judeţene, iar pe de altă parte, cei care îl susţin pe Alexandru Oros, candidat care se bucură de sprijinul actualei conduceri judeţeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scandalul din ziua alegerilor, care au avut loc miercuri, 19 aprilie, a fost punctul culminant al unor tensiuni mai vechi în PNL. Daniela Oniţa Ivaşcu a fost numită interimar la conducerea PNL Sighet încă de pe vremea când preşedinte la PNL Maramureş era Mircea Dolha.

Tocmai acest fapt se pare că i-a atras antipatia în organizaţia sa, lucru care s-a văzut la alegerile ce au avut loc în urmă cu două zile. La o parte dintre membri li s-a interzis accesul în sală, drept pentru care aceştia şi-au organizat propriile alegeri, iar lor li s-au alăturat şi ceilalţi susţinători ai lui Ivaşcu.

”Peste 100 de oameni, membri ai PNL, au fost blocaţi de bodyguarzi să intre în sală pentru a-şi exercita votul. Activiştii din cele două campanii electorale ale anului trecut au fost excluşi în a-şi exprima dreptul de vot. Ca atare, noi, adică peste 100 de persoane, ne-am regrupat într-o altă sală de şedinţă vecină şi am trecut la organizarea alegerilor unui nou preşedinte liberal pentru Sighetu Marmaţiei, altul decât cel sugerat de colegii din conducerea interimară a PNL Maramureş”, a declarat Daniela Oniţa Ivaşcu.

”Aşa s-a întâmplat că înăuntru au fost doar 40 de persoane, la prima strigare. Apoi şi-au chemat de acasă prieteni şi neamuri să poată face alegeri. În final au avut cam 91 de persoane. Când am văzut ce se întâmplă am zis că în această variantă nu pot să particip la aceste alegeri nedemocratice”, a mai arătat ea. De asemenea, ea a mai precizat că alegerile s-au desfăşurat nestatutar şi va fac contestaţie.

Celor are li s-a interzis accesul în sală li s-a reproşat faptul că nu ar avea plătite cotizaţiile la zi. ”Doamna Ivaşcu ne tot prezintă chitanţe, nu mai ştie ce spune la un moment dat, nu mai poate stăpâni lucrurile”, a spus Marinel Kovacs, membru CODA (Comisia de Oranizare şi Desfăşurare a Alegerilor) al PNL Maramureş.

Pe de altă parte, Alexandru Oros, celălalt preşedinte ales al PNL Sighetu Marmaţiei şi care se bucură de susţinerea conducerii organizaţiei judeţene, a declarat, că alegerile din organizaţie au fost statutare. ”Din punctul meu de vedere, alegerile au fost statutare, nu se mai pune problema unui interimat în care am funcţionat cu două mandate. Ştiu că există nemulţumiri în urma rezultatului alegerilor, dar îmi doresc mult ca acei colegi nemulţumiţi să înţeleagă că trebuie să ne adunăm, să ne regrupăm şi să continuăm activitatea” a spus Alexandru Oros, care a fost ales preşedinte în sala păzită de bodyguarzi.

Marinel Kovacs, membru CODA al PNL Maramureş, a declarat pentru presa locală: ”Îmi pare rău că doamna Ivaşcu nu a înţeles că nu poate face alegeri într-o sală alăturată, fără girul CODA al partidului, cu respectarea statutului”, a mai spus el.

Mai puteţi citi:

citeste totul despre: