Miting aviatic de proporţii în Bacău. Piloţii militari vor zbura cu F-16 Fighting Falcon şi Mig 21 Lancer. 105 ani de la naşterea pilotului Alexandru Şerbănescu

Miting aviatic de proporţii în Bacău. Piloţii militari vor zbura cu F-16 Fighting Falcon şi Mig 21 Lancer. 105 ani de la naşterea pilotului Alexandru Şerbănescu

Mitingul aviatic de la Bacău va fi prezentat de Roxana Ciuhulescu FOTO Facebook

La împlinirea a 105 ani de la naşterea aviatorului Alexandru Şerbănescu, erou al Armatei Române, Baza 95 Aeriană Bacău organizează sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 10, un miting aerian pe aerodromul Bacău. Evenimentul, ca şi în ultimii ani, se va bucura de prezenţa autorităţilor locale, a militarilor dar şi a miilor de băcăuani şi va fi prezentat de Roxana Ciuhulescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul spectacolului aerian vor fi prezentate exerciţii cu caracter aplicativ-militar şi zboruri demonstrative executate cu aeronavele militare F-16 Fighting Falcon, MIG-21 LanceR, IAR-99 ŞOIM, IAR-99 STANDARD, IAR-330 SOCAT, IAR-316 B Alouette, C-27J SPARTAN şi C-130 HERCULES din dotarea Forţelor Aeriene Române, iar militarii din cadrul Batalionului 630 Paraşutişti ,,Smaranda Brăescu ” vor executa salturi cu paraşuta.
„Invitaţi speciali la eveniment sunt formaţia de acrobaţii aeriene ,,Iacării Acrobaţi” şi ,,Aeroclubul României” care vor executa atât zboruri demonstrative  cu aeromodele/motodeltaplane, cât şi demonstraţii aviatice de mare dificultate cu aeronavele YAK-52, IAR-46, FK-9, ZLIN 526, APOLLO FOX, CESSNA 210, DINAMIC, FESTIVAL, WIGLA, LAND AFRICA, CTSW şi CTLS. Publicul va putea vizita expoziţia statică de prezentare a tehnicii, echipamentelor şi armamentului din dotarea instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din garnizoana Bacău. Accesul publicului este liber, intrarea se va face pe poarta Aerostar S.A., începând cu ora 09“, a precizat locotenentul Adrian Cocea, ofiţer responsabil cu relaţiile publice în cadrul Garnizoanei Bacău.

F-16 Fighting Falcon şi MIG 21 Lancer, atracţiile mitingului aviatic

Avioanele de luptă supersonice vor fi şi de această dată atracţia mitingului. Baza 95 Aeriană a făcut o prezentare a avioanelor F-16 care au intrat în dotarea Armatei Române.  „Primele şase aeronave (cinci în simplă comandă şi una în dublă) modernizate la standardul F-16 MLU 5.2R, au intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române pe data de 29 septembrie 2016, iar următoarea serie de trei aeronave F-16 Fighting Falcon (două în simplă comandă şi una în dublă) a ajuns în ţară pe 15 decembrie 2016, urmând ca escadrila să fie completată cu celelalte trei aeronave în cursul anului 2017.


Aeronavele au resurse de zbor, în medie de 4500 ore de zbor fiecare, ceea ce înseamnă că perioada de exploatare va fi de minimum 20 de ani, în condiţiile asigurării unui nivel minim 200 de ore de zbor anual pe avion“, se arată într-o postare pe Facebook a paginii dedicată Zilei Porţilor Deschise.

citeste totul despre: