Alimentele care încălzesc organismul iarna. Ce supe stimulează metabolismul şi accelerează circulaţia sanguină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supele cremă sunt bune iarna FOTO arhivă Adevărul
Supele cremă sunt bune iarna FOTO arhivă Adevărul

În anotimpul rece, pe măsură ce temperatura scade, suntem tentaţi să folosim cât mai multe mijloace pentru a ne încălzi. Pe lângă hainele groase, alimentele pe care le consumăm pot să ne dea senzaţie de cald şi bine.

Nutriţionistul arădean Alexandra Olteanu vorbeşte despre alimentele pe care le putem consuma. 

„Poate suntem tentaţi să ne gândim la vinul fiert, la tocăniţele calde şi aburinde sau la macaroanele cu multă brânză. Noi recomandăm super alimentele sau alimentele cu cea mai mare bogăţie de nutrienţi, antioxidanţi şi cu proprietatea de creşterea imunităţii. Începem cu ovăzul, din categoria cerealelor integrale, un aliment bogat în fibre şi proteine vegetale, minerale şi vitamine din grupul B. Un singur bol e destul pentru a ne ţine de foame pentru un timp lung, şi nu numai. Iubim ovăzul şi pentru că are proprietatea de a ne încălzi, de a scădea colesterolul şi grăsimile circulante, de a ne da energie şi de a ne asigura o digestie bună. Recomandarea mea este de a consuma ovăz la micul dejun cu seminţe de chia sau in şi cu migdale sau nuci”, spune Alexandra Olteanu.

De asemenea, specialistul recomandă supele, mai ales cele de tip cremă, despre care spune sunt următoarele pe listă.

„Fie că vorbim de supe de linte, fasole sau dovleac, important e să ţinem cont să nu fie combinate cu smântână, rântaş sau paste făinoase. Lintea şi fasolea sunt surse importante de proteine vegetale şi fibre alimentare, dar şi de fier şi magneziu. Dovleacul este o sursă bună de licopen şi caroteni pentru o vedere mai bună şi o piele mai strălucitoare”, mai afirmă nutriţionistul arădean. 

Aceasta mai adaugă că pe listă se găsesc şi condimentele: hreanul, ardeiul iute, scorţişoara, coriandru, ghimbirul, turmericul sau chilli. Toate aceste condimente stimulează metabolismul şi circulaţia sanguină şi ajută la eliminarea stresului.

De asemenea, mai sunt grăsimile sănătoase care provin fie din avocado, nuci sau migdale.Ele ajută la scăderea colesterolui, previn bolile cardiovasculare şi au efect tonic pe sistemul nervos.

„Aş mai menţiona merele coapte, cartofii dulci, quinoa şi ciocolata ca alimente care au efect de a încălzi organismul”, încheie nutriţionistul a rădean.

Vă mai recomandăm: 

Alimente pentru întărirea oaselor

Cele mai bune 6 alimente pentru o viaţă lungă

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite