2014, anul relansării activităţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad a ajuns la ora bilanţului. Reprezentanţii instituţiei spun că anul 2014 a fost un an al consolidării şi relansării.

Numărul operatorilor economici care devin membri ai CCIA Arad este în creştere, în acest moment instituţia înregistrând peste 300 de membri.

„Instituţia a reuşit să-şi canalizeze forţele pentru a reactiva toate activităţile şi serviciile oferite membrilor şi agenţilor economici, iar bilanţul la final de 2014 este unul favorabil”, spun reprezentanţii CCIA Arad.

Echipa CCIA Arad şi-a desfăşurat activitatea anul acesta într-un sediu renovat şi dotat la standarde europene, inaugurat la finele lunii februarie, printr-o investiţie de amploare care a contribuit la o mai bună imagine a instituţiei şi la creşterea numărului de conferinţe şi seminarii organizate. Este de apreciat sprijinul pe care l-am primit din partea noilor membri ai Colegiului de Conducere implicaţi în buna desfăşurare a activităţii: Teodor Ardelean, Gheorghe Leucuţa, Liviu Vilogoş, Mihaela Iuga, Aurel Ionescu, Ovidiu Stoica, Camelia Suărăşan, Tiberiu Ciul şi a cenzorilor Polyanki Ana, Petru Horga şi Vizental Boris.

În contextul dezvoltării relaţiilor bilaterale şi promovării mediului de afaceri regional, conducerea instituţiei a primit vizita unui număr de trei ambasadori şi doi consuli onorifici cu care au fost purtate discuţii de cooperare şi posibilităţi de noi pieţe în Vestul ţării. Austria, Cuba, Marea Britanie, Italia şi Ungaria au fost interesate de economia Aradului, iar Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad a fost punctul de întâlnire al intereselor de dezvoltare economică, în concordanţă cu strategia europeană de cooperare transfrontalieră.

Seria misiunilor economice organizate de instituţia Camerală a fost continuată şi anul acesta, cu participarea mediului de afaceri din toată regiunea de Vest şi nu numai, ocazie cu care au fost desfăşurate numeroase întâlniri de afaceri, seminarii şi conferinţe, workshopuri precum şi întâlniri la nivel înalt, inclusiv cu ocazia târgurilor.

Datorită activităţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, instituţia a devenit mult mai activă în cadrul sistemului cameral din România, iar preşedintele Gheorghe Seculici a fost ales în funcţii importante în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, având astfel posibilitatea să reprezinte interesele mediului de afaceri la cel mai înalt nivel. Tot în acest context, instituţia a contribuit la realizarea de documente de poziţie care au fost înaintate factorilor decizionali.

În ceea ce priveşte oportunităţile de dezvoltare, au fost depuse un număr de patru proiecte pentru care se aşteaptă finanţare şi care urmează să fie derulate în perioada 2015-2017.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad a reluat, începând cu luna noiembrie 2014, protocolul de colaborare cu Asociaţia Română de Standardizare, în baza căruia instituţia Camerală din Arad a devenit Centru Zonal de Informare (CZI) ASRO.

Cele mai importante realizări vin din partea departamentului de târguri şi expoziţii, care a reuşit anul acesta să depăşească toate recordurile înregistrate până acum. Mai mult decât atât, AGROMALIM şi AR-MEDICA au devenit în 2014 cele mai mari evenimente de profil din ţară.

Strategia de inovare a târgurilor şi expoziţiilor cu caracter internaţional organizate la Expo Arad a dat roade în 2014. Fiecare eveniment a adoptat o nouă formă, abordând noi teme de interes.

Alte două noi evenimente au fost create pentru a răspunde nevoilor mediului economic. Sub un concept vest-european implementat de noul director general Adrian S. NEGRAU, a fost lansat EDU2JOB, un eveniment important, care a primit şi vizita domnului preşedinte Traian Băsescu, dar şi a multor alţi oficiali. Festivalul Tradiţiilor de Iarnă, lansat sub o nouă abordare, a creat o atmosferă de concurs, bună dispoziţie şi team building.

Cele 12 evenimente de amploare naţională şi internaţională, organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, au adunat în 2014 peste 900 de agenţi economici, în calitate de expozanţi. 

Peste 40.000 de persoane au vizitat Expo Arad pe parcursul acestui an pentru a-şi căuta noi parteneri de afaceri, a se informa cu privire la cele mai noi tehnologii şi servicii, pentru a participa la conferinţele tematice, precum şi pentru a vizita expoziţiile organizate.

Alte 50 de evenimente private şi expoziţii au avut loc sub pavilioanele expoziţionale ale CCIA Arad, un număr vizibil în creştere la Expo Arad.

Stabilitatea financiară înregistrată la momentul actual este una dintre cele mai importante realizări la nivel de management. Instituţia Camerală din Arad se bucură de credibilitate la nivel naţional iar într-un timp scurt, conducerea instituţiei a reuşit să poziţioneze Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad printre primele instituţii de acest gen din ţară. 

Vă mai recomandăm: Cele mai tari firme arădene, premiate de Camera de Comerţ

Firmele de top din Constanţa vor fi premiate de Camera de Comerţ

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite