FOTO Vinul alb şi vinul roşu, mândria alexăndrenilor
0
Cel mai bun vin roşu din Alexandria îi aparţine lui Eugen Capet, iar marele premiu la categoria vin alb a fost câştigat de Ştefan Grigore. La ediţia din acest an a concursului „Cel mai bun vin alb/roşu“ s-au înscris 47 de viticultori, 34 la categoria vin roşu şi doar 13 participanţi pentru vin alb.
Cea de-a cincea ediţie a concursului alexăndrean „Cel mai bun vin alb/roşu” şi-a desemnat câştigătorii. Concursul, dar şi decernarea premiilor au avut loc la clubul pensionarilor din Alexandria. Timp de mai multe ore, juriul, format din specialişti viticoli, a degustat cele 47 de sortimente intrate în concurs.
Vinurile analizateau fost împărţite în două secţiuni – albe şi roşii.
Cele mai mari note din concurs le-a obţinut vinul roşu al lui Eugen Capet, iar cel al lui Ştefan Grigore a fost declarat cel mai bun dintre cele albe.
Licoarea lui Bachus a fost verificată de un juriu de specialitate compus din ingineri viticoli, vinificatori şi foşti câştigători ai concursului. Juriul a gustat pe rând toate cele 47 de sortimente de vin intrate în concurs. După ce au măsurat tăria vinului, au dat o notă fiecărui sortiment, pentru aromă, culoare, limpezime şi gust.
Pentru cei mai puţin familiarizaţi trebuie spus că tăria licorii bahice este dată de cantitatea de zahăr din boabele de struguri. Cu cât strugurii sunt mai dulci, cu atât vinul este mai tare.

















