Cum să faci ciocolată de Post în doar 10 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciocolata de post se poate prepara în casă în doar 10 minute înlocuind laptele clasic cu lapte de soia sau lapte de cocos praf.

Pentru amatorii de dulciuri şi iubitorii de ciocolată, perioada Postului Paştelui în care ”dulcele” clasic este interzise poate fi greu de depăşit. Bucătarii spun că există o  multitudine de reţete de dulciuri de post, simple şi ieftine, cu care creştinii care postesc îşi pot satisface pofta de dulce. Cu puţin ingredinente, în casă se poate prepara chiar şi ciocolată de post.

Bucătarii spun că ciocolata poate fi introdusă în meniul celor care ţin post, dacă este făcută în casă şi dacă, în locul laptelui de origine animală se foloseşte un substitut. 

Bucătarul Valeria Sima explică cum poţi face ciocoată de casă de post în doar 10 minute. ” Este o reţetă foarte simplă. Avem nevoie de 350 de grame de zahăr, 100 ml de apă,  100 de grame de margarină vegetală, 250 de grame de lapte praf de soia, două linguri de cacao, 100 de grame de nuci sau alune măcinate.  Se poate folosi şi esenţă de rom sau de vanilie”. 

Apa se pune la fiert şi se adaugă zahărul. Se amestecă compoziţia . După ce s-a dizolvat zahărul în apa fiartă, se ia de pe foc şi se adaugă margarina. Se amestecă până se topeşte. Se adaugă laptele de soia praf , cacao şi esenţă. Va rezulta o pastă omgenă.  Se unge un vas cu puţin ulei, se toarnă compoziţia şi se presară deasupra nucile sau alunele măcinate. Se dă la frigider pentru câteva ore.

” Prepararea durează cel mult 10 minute, aşteptarea durează mai mult, dar se merită pentru că rezultatul este delicios. Poate fi păstrată câteva zile” mai spune bucătarul.

În locul laptelui praf de soia se poate folosi şi lapte praf de cocos care va transforma ciocolata într-un desert cu aromă de cocos.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite