Ce mai vinde Fiscul din Alba? O brutărie, vaci din rasa Siementhal, o discotecă şi un bar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiscul vinde şi ferme de animale
Fiscul vinde şi ferme de animale

Licitaţiile pentru vânzarea bunurilor vor fi organizate în următoarea perioadă de Direcţia Finanţelor Publice sau de executorii judecătoreşti. Specialiştii spun că, de regulă, preţul de pornire este cel la care a fost evaluat bunul scos la mezat.

Proprietarii bunurilor scoase acum la licitaţie au ajuns în atenţia Fiscului, pentru că nu şi-au achitat la timp dările către bugetul de stat. Consecinţa: bunurile au intrat în proprietatea statului până la recuperarea datoriilor.

Pe lângă terenuri, maşini, apartamente, case, electrocasnice pe lista bunurilor scoase la mezat de Direcţia Finanţelor Publice Alba au apărut şi ferme de animale. Una dintre ele este la Cergăul Mic, pentru suma de 454.900 lei. Tot în această localitate, Administraţia Finanţelor Publice Blaj scoate la licitaţie 16 bovine din rasa Siementhal, la preţul de 4.800 de lei.

O brutărie din Cîmpeni a fost scoasă la vânzare pentru 76.600 de lei. La Sebeş se va organiza o licitaţie pentru vânzarea unei case, a unei discoteci şi a unui bar, toate pentru 372.750 de lei.

Tot la vânzare sunt un cântar,  maşini de frezat şi degrosat, calculatoare, televizoare, maşini frigorifice, autoturisme, terenuri. Au fost situaţii, când Fiscul a organizat licitaţii locuri de veci, sticle de votcă, wisichi.

Lista completăa bunurilor scoase la licitaţie  o puteţi consulta aici- http://www.executari.com/lista_bunuri.php?judet=7&p=2

Clienţii Fiscului

Specialiştii spun că, de regulă, preţul de pornire este cel la care a fost evaluat bunul scos la vânzare.  În cazul în care nu se vinde, la următoarea licitaţie preţul de pornire va fi mai mic cu 25 la sută şi tot aşa până se valorifică, iar Finanţele recuperează datoriile. Preţurile devin şi mai atractive după a doua şi a treia licitaţie.

Nu oricine poate achiziţiona însă aceste bunuri. Cei interesaţi trebuie să achite o taxă de participare de 10% din preţul de pornire a licitaţiei şi să preyinte o copie după actul de identitate. Pentru firme este necesară o copie a certificatului unic de înregistrare eliberat de Registrul comerţului, precum şi o dovadă că nu sunt datori statului.

Participanţii care nu vor avea câştig de cauză, îşi vor  recupera banii în urma unei cereri adresate executorului judecătoresc care, potrivit executări.com, stabileşte împreună cu părţile şi preţul de vânzare. Cel care câştigă licitaţia este obligat să plătească preţul, diminuat cu contravaloarea garanţiei, în termen de cel mult cinci zile lucrătoare de la data organizării.(Articol scris de Nicu Neag)

Alba Iulia

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite