Primăria Alba Iulia a stabilit lista de priorităţi pentru locuinţele sociale. 25 de apartamente sunt finalizate

Primăria Alba Iulia a stabilit lista de priorităţi pentru locuinţele sociale. 25 de apartamente sunt finalizate

la Alba Iulia s-au construit două blocuri de locuinţe sociale

Primăria Alba Iulia va suspune spre aprobare Consiliului Local, în şedinţa din 26 martie, listele de priorităţi cu solicitanţii de locuinţe sociale şi a locuinţelor destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din imobile retrocedate foştilor proprietari.

În privinţa locuinţelor sociale s-a întocmit o listă de aproximativ 170 solicitanţi, iar pe lista chiriaşilor evacuaţi figurează 6 solicitări. 

“Serviciul Public de Asistenţă Socială s-a organizat în 12 echipe de câte 2 asitenţi sociali pentru realizarea anchetelor sociale. După finalizarea acestei proceduri, s-a trecut la punctarea cererilor în baza criteriilor aprobate prin HCL 68 din 26 februarie 2013. Comisia de analiză a cererilor, constituită pentru evaluarea acestor solicitări a finalizat procedura, incluziv prin anchete suplimentare în teren. Ulterior aprobării listei de priorităţi în sedinţa de CL se va trece la întocmirea listei de repartiţii”, se afirmă într-un comunicat de presă al Primăriei.
 
În prezent sunt finalizate 25 de apartamente şi încă 50 se află în diferite stadii de execuţie. Pentru aceste 50 de apartamente Primăria caută soluţii de finanţare, în cazul în care solicitarea adresată Ministerului Dezvoltării Regionale nu va fi aprobată. În situaţia finalizării acestor apartamente se va proceda la repartiţii ulterioare. Actuala listă de priorităţi aprobată de Consiliul Local se va afişa la sediul Serviciul Public de Asistenţă Socială şi la sediul primăriei Alba Iulia.
citeste totul despre: