Medicul proxenet din Aiud rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel i-a respins contestaţia

Medicul proxenet din Aiud rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel i-a respins contestaţia

Fostul consilier local va fi cercetat în arest preventiv

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat vineri, 14 martie, contestaţia medicului Molnar Geza din Aiud aresatat preventiv pentru trafic de minori şi proxenetism. Instanţa de judecată a respins solicitarea inculpatului şi a decis ca fostul consilier local să fie cercetat în continuare în arest preventiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia formulată de inculpatul M.G. împotriva hotărârii Tribunalului Alba din 12.03.2014 prin care a fost admisă propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, formulată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, inculpatul urmând să fie cercetat în  continuare în stare de arest preventiv”, se afirmă într-un comunicat de presă al Curţii de Apel.
 
Bărbatul în vârstă de 68 de ani a fost reţinut marţi de procurorii DIICOT, după care a fost arestat preventiv la Tribunalul Alba. Inculpatul, consilier local PDL în Aiud până la momentul arestării, este acuzat că a intermediate practicarea prostituţiei pentru două femei minore şi a exploatat o minoră de 15 ani, pe care a îndrumat-o să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi barbaţi din Alba şi din alte judeţe. Potrivit DIICOT în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, inculpatul de profesie a înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane, inclusiv o persoană minoră, efectuând operaţiuni de intermediere a practicării prostituţiei, prin identificarea şi furnizarea de clienţi, precum şi prin organizarea unor astfel de întâlniri cu persoane din anturajul său, tot pentru întreţinerea de relaţii sexuale. 
 
Activitatea infracţională a inculpatului Molnar Geza a fost sprijinită şi de suspecta B.L.F, de asemenea, cercetată în cauză. Surse neoficiale susţin că supecta este mama minorei. Procurorul-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan a declarat miercuri că inculpatul riscă pentru aceste fapte o pedeapsă între 5-12 ani de închisoare. Potrivit acestuia s-a început investigarea din toamna anului trecut, dar racolarea minorei s-a produs la sfârşitul verii lui 2013. Inculpatul a recunoscut parţial faptul că a intermediat să se întreţină relaţii sexuale pentru anumite persoane cu victimele.
 
Întâlnirile între victime şi clienţi se desfăşurau pe raza judeţului Alba, respectiv la diferite pensiuni din municipiul Aiud, Teiuş, Alba Iulia, Sebeş sau „în spaţiile din împrejurul localităţii, în maşini”. Mureşan a precizat că în acest caz persoanele care întreţineau relaţii sexuale cu cele trei victime nu erau numai din judeţul Alba, fiind indentificaţi clienţi şi din alte oraşe din ţară.
 
La partid nu a dat niciodată de bănuit
 
Joi, PDL Aiud l-a exclus pe medic din partid şi a decis să propună o altă persoană pentru funcţia de consilier local. Reprezentanţii PDL Alba au spus că nu aveau cum să bănuiască ce făcea Molnar Geza. Mircea Hava a spus că nu i-a dat niciodată de bănuit, pentru că era un om cu „notorietate în Aiud”. În ceea ce priveşte excluderea lui Molnar din rândurile partidului, preşedintele PDL Alba a spus că s-a respectat statutul.

 „În momentul în care a intrat în partid mai ales un om cu notorietatea pe care o avea domnul doctor în zonă, n-a fost rău pentru noi. Nu aveam de unde să ştim cu ce se ocupă. Ştiam că e medic de familie, cu o poziţie bună. Foarte mulţi din Alba Iulia îl cunosc ca un om serios, o poziţie serioasă în meserie. Acum diploma e diplomă, calitatea de consilier şi restul ce făcea el pe acasă şi după perdea e altă discuţie”, a declarat Mircea Hava.
 
 
citeste totul despre: