Comuna Ciugud are patru soluţii smart pentru plata impozitelor. Oamenii nu mai trebuie să ajungă la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru soluţii de plată a impozitelor la Primăria Ciugud
Patru soluţii de plată a impozitelor la Primăria Ciugud

Primăria Comunei Ciugud pune la dispoziţia cetăţenilor patru soluţii smart pentru plata taxelor şi impozitelor locale, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la sediul administraţiei locale pentru a achita, la ghişeu, obligaţiile fiscale.

Locuitorii comunei pot astfel folosi staţiile electronice de plată, care sunt amplasate în fiecare sat al comunei, o aplicaţie de plată dedicată pentru telefonul mobil, o soluţie de plată prin platforma de servicii digitalizate a primăriei (Global Pay) sau pot plăti prin platforma naţională ghişeul.ro.

„Ciugudul este de câţiva ani un promotor activ al conceptului Smart Village, prin care încercăm să demonstrăm că digitalizarea serviciilor publice este o necesitate şi o formă de respect faţă de cetăţean. 

Pandemia COVID-19 ne-a arată că, din păcate, avem dreptate şi administraţia publică din România trebuie să implementeze rapid aceste soluţii digitale pentru a putea rămâne oricând în contact cu cetăţenii. În 2021, ghişeul unei instituţii trebuie folosit de cetăţeni doar în situaţii excepţionale, iar plăţile, interacţiunea, solicitarea şi obţinerea documentelor trebuie să se facă prin soluţii electronice. Sperăm că, în curând, dosarul cu şină sau cozile de la ghişee vor deveni amintiri pentru toate instituţiile publice din România, iar serviciile oferite cetăţeanului vor fi la un click distanţă”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Soluţii electronice de plată puse la dispoziţia cetăţenilor Comunei Ciugud:

„Plăteşte on line” de pe site-ul Primăriei Ciugud (www.primariaciugud.ro)– buton care te direcţionează la platforma Global Pay

https://www.globalpay.ro/public/ciugud/login/index/redirctrl/debite/rediract/debite/lang/ro

Prin aplicaţia dedicată MobilePay Ciugud care poate fi descărcată din Google Play sau App Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.indecosoft.mobilepayciugud&gl=RO

https://apps.apple.com/ro/app/plata-impozite-mobilepay/id1014474114?l=ro

Prin platforma naţională ghiseul.ro: https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/credentiale

Prin staţiile de plată „Self Pay” amplasate în fiecare sat al comunei Ciugud: https://www.youtube.com/watch?v=J4jvlut4ZVA

Ciugudul este prima şi singura primărie de comună din România care oferă cetăţenilor posibilitatea de plată a taxelor şi impozitelor locale prin intermediul staţiilor de plată de tip „self pay”. Serviciul este implementat împreună cu compania Selfpay şi reprezintă o metodă de plată a impozitelor şi taxelor pentru proprietăţi aflate în raza de administrare a Comunei Ciugud. Butonul „Impozite şi Taxe Primăria Ciugud” poate fi accesat pe terminalele din judeţul Alba direct din ecranul principal sau din categoria „Alte Servicii” – „Impozite şi Taxe Primăria Ciugud” pentru staţiile de plată din restul ţării.

ciugud smart

Plata în cadrul serviciului se poate face prin scanarea codului de bare de pe înştiinţarea de plată, a „cardului cetăţeanului” (un card primit de fiecare cetăţean) sau prin introducerea manuală CNP/CUI. Procesul durează 2-3 minute şi este cel mai rapid mod de plată cu numerar a taxelor şi impozitelor locale.

SelfPay deţine o reţea de 6 de Staţii de Plată la nivelul Comunei Ciugud, amplasate în fiecare sat, şi alte 91 de Staţii de Plată la nivelul judeţului Alba, disponibile în magazinele de proximitate, precum si în reţele de retail sau în agenţiile CEC Bank. În ţară, În prezent, reţeaua SelfPay numără în România peste 5.200 de staţii de plată, cu peste 170 de servicii disponibile.

În 2020, soluţiile smart de plată puse la dispoziţia cetăţenilor de Primăria Comunei Ciugud au fost folosite pentru aproape 80% din plăţile efectuate de cetăţeni. În prezent, Ciugudul este promotor naţional al conceptului „smart

ciugud smart

village” implementând numeroase soluţii inovatoare pentru a fi mai aproape de cetăţean pentru care a primit premiul Best Smart Village Project, la Gala Smart City Industry Awards, pentru proiectele ce au ca scop crearea primei comunităţi creativ inteligente din mediul rural din România.

Ciugudul a implementat deja mai multe soluţii „smart” în comunitate pentru reducerea costurilor administrative, pentru a fi mai aproape de cetăţean sau pentru a proteja mediul înconjurător. Astfel, comuna este prima din România care are automate de plată pentru taxe şi impozite locale montate în fiecare sat, oferă cetăţenilor aplicaţii şi o platformă smart cu servicii publice digitale. De asemenea, comuna a introdus iluminat inteligent şi un sistem inteligent de supraveghere video pentru prevenirea faptelor antisociale, foloseşte un autoturism electric în activitatea curentă sau îşi asigură electricitatea cu ajutorul unei microcentrale eoliene şi cu sistemele inteligente de panouri fotovoltaice. Ciugud este localitatea din România care are cele mai multe staţii gratuite de încărcare pentru autoturismele electrice (un punct de încărcare la 1000 de locuitori).

Unul dintre cele mai importante proiecte implementate de comuna Ciugud este „Ciugud Smart School”, proiect prin care, în anul 2019, a înfiinţat prima „şcoală inteligentă” din mediul rural din România. Proiectul a devenit un exemplu naţional fiind intens promovat de mass-media şi devenind totodată un model de bune practici în documentele de lucru ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării. În acest context s-a născut programul de mentorat al Şcolii Gimnaziale Ciugud prin care zeci de comunităţi rurale din întreaga ţară sunt susţinute cu informaţii pentru a-şi implementa soluţii tehnologice care să permită e-educaţia.

„Şcoala inteligentă” a devenit astfel un concept naţional menit să demonstreze că tehnologia poate fi soluţia prin care educaţia se poate dezvolta în mediul rural şi copiii pot fi atraşi spre procesul de învăţare folosind soluţii tehnologice inovatoare şi inedite.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Isprăvile unor italieni în România. Au prins un contract public „gras”, apoi au abandonat şantierul şi au plecat

Amendă de 50.000 de lei pentru praful de pe şantierul autostrăzii A10. Ce decizie definitivă au luat instanţele

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite