Budapesta: capitala turistică care a devenit capitala microbiştilor cu ocazia partidei Ungaria-România. Sfaturi pentru suporteri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul cu Lanţuri şi Parlamentul ungar de pe malul Dunării ce traversează Budapesta
Podul cu Lanţuri şi Parlamentul ungar de pe malul Dunării ce traversează Budapesta

Meciul Ungaria-România din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal, care se va juca pe vineri, 22 martie, este un prilej pentru a vizita Budapesta, un oraş cosmopolit, situat foarte aproape de noi.

Microbiştii care se vor afla la Budapesta, vineri, cu ocazia meciului Ungaria-România, ce se va juca fără spectatori pe stadionul Puskás Ferenc, au ocazia vineri, 22 martie, să cunoască frumoasa capitală mahiară din Câmpia Panoniei.

Suporterii, turişti deopotrivă, pot vizita oraşul în timp record. Aşadar iată câteva sfaturi care le vor face sejurul mai plăcut!

- În Budapesta există o sumedenie  de monumente istorice, 223 de muzee şi galerii, 35 de teatre, 90 de cinematografe şi 12 săli de concerte. Toate pot fi vizitate cu un autocar sau pe jos. La fel de indicat este şi vaporaşul pe Dunare, care vă poartă spre cele mai importante obiective turistice ale Budapestei.

- Nu ocoliţi metroul din Budapesta, cei care s-au plimbat cu el spun că e de-a dreptul fascinant, mai ales ca tunelul prin care merge trenul trece pe sub Dunăre.

- Bulevardul Andrássy din capitala Ungariei este locul in care vei găsi cele mai multe terase, restaurante şi cafenele. Este o zonă animată, mai ales odată cu începerea sezonului cald. În Pesta există cafeneaua New York, vestită şi vizitată mai ales de turişti din toată lumea. Cele mai căutate sunt „cârciumele-ruină”, unde berea şi mâncarea tradiţională ungurească atrag cei mai mulţi vizitatori.

- Bine de ştiut că cele mai multe cluburi de noapte şi discoteci rămân deshise până dimineaţă.

Deşi Budapesta este un oraş mai sigur decât multe alte oraşe mari din Europa, există unele capcane turistice pentru care trebuie să vă luaţi măsuri de precauţie.

1. Taxiurile

- Mai multe companii de taxi prestează servicii în Budapesta şi percep tarife diferite, unele  chiar exagerate.

- Călătoriţi cu taxiul numai dacă este modul cel mai rapid şi simplu pentru a ajunge la destinaţie, costul unui kilometru fiind de 80 de eurocenţi. În caz contrar, utilizaţi transportul public, un bilet costă 5 Euro pentru o zi şi poţi călători cu orice mijloc de transort.

- Călătoriţi numai cu taxiurile care au o plăcuţă de înmatriculare galbenă, semn de taxi pe acoperiş, numele şi logo-ul companiei de taxi. Evitaţi maşinile nemarcate, cu doar un semn de taxi pe acoperiş! În interior, căutaţi tabelul cu tarife postat de obicei pe tabloul de bord.

- Nu luaţi taxiuri de pe stradă, apelaţi întotdeauna unul. Taxi City este o companie de încredere cu operatorii vorbitori de limba engleză: Numărul de telefon este : (0036) 2 111 111

2. Siguranţa în spaţii publice

- Hoţii de buzunare sunt activi în mijloacele de transport public, pe scările rulante de la metrou, în magazine aglomerate şi în locurile turistice populare (Biserica Matthias, Bastionul Pescarilor, Parlamentul, promenada Dunării, strada Váci, Grădina Zoologică).

- Puneţi în portofel bani necesari numai pentru o zi, restul este bine să îi aveţi pe card.

- Ţineţi banii, documentele, telefonul mobil în condiţii de siguranţă şi securitate, într-un rucsac aşezat în faţa corpului sau într-un buzunar interior.

3. Schimb valutar

Nu schimbaţi banii în stradă! E interzis prin lege şi puteţi fi înşelaţi cu uşurinţă sau să primiţi bani contrafăcuţi. Puteţi face schimb valutar în oricare dintre băncile mari (băncile OTP sunt cele mai răspândite din Ungaria) sau la casele de schimb valutar.

Material realizat de Mădălina Răcorean şi Steluţa Năstase

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite