Cele mai frumoase circuite turistice din România: trasee care îţi oferă prilejul să descoperi altfel ţara în care trăieşti FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica evanghelică fortificată din Biertan, judeţul Sibiu. FOTO hotelguru.ro
Biserica evanghelică fortificată din Biertan, judeţul Sibiu. FOTO hotelguru.ro

Circuitele turistice reprezintă un mod eficient de a-ţi organiza un concediu, dar şi un prilej de a descoperi altfel ţara în care trăieşti. Fie că este vorba despre turul cetăţilor medievale din România sau al bisericilor de lemn din Maramureş, incluse în patrimoniul cultural UNESCO, sau despre un tur al ţării de 10 zile, iată câteva dintre cele mai frumoase circuite turistice pe care le puteţi alege anul acesta.

Oferta agenţiilor de turism este extrem de variată în ceea ce priveşte circuitele organizate în România, iar noi am făcut o selecţie cu cele mai interesante itinerarii de călătorie dintre care puteţi alege anul acesta.

Transilvania medievală

Timp de şase zile, cât durează acest circuit, puteţi vizita unele dintre cele mai frumoase cetăţi şi castele medievale, dar şi biserici din zona Transilvaniei, descoperind şi legendele care le înconjoară. Itinerariul propus de agentie-turism.ro trece prin Sibiu- Slimnic – Mediaş - Biertan – Sighişoara - Rupea – Braşov - Sinaia-Bran – Râşnov - Dâmbovicioara - Moeciu - Sâmbăta de Sus - Avrig - Cisnădie – Sibiu. 

Se fac opriri şi la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Castelul Peleş şi Mănăstirea Sinaia sau la bisericile fortificate din Slimnic şi Biertan. Există şi versiuni de circuite la cetăţile medievale pentru patru zile, care includ Braşov, Hărman, Prejmer, Sighişoara, Târgu Mureş, Alba Iulia, Biertan, Mediaş şi Sibiu, la preţul de aproximativ 180 de euro de persoană. Preţul acoperă 3 nopţi de cazare la hotel sau pensiune, cu mic dejun şi cină, ghid însoţitor atestat pe toată durata vacanţei şi  transport cu autocarul. 

Moldova şi mănăstirile pictate din Bucovina

O călătorie de cinci zile cu autocarul, care cuprinde Cheile Bicazului - Humuleşti - Mănăstirile Neamţului – Muzeul Neculai Popa – Mănăstirile Bucovinei – Marginea – Chilia lui Daniil Sihastru - Palatul Cuza – Castelul Sturdza – Iaşi - Hanul Ancuţei, la 159 euro de persoană, cu cazare la hotel de 4 stele, ghid însoţitor, mic dejun şi cină, este un prilej de a vizita nu numai frumoasele mănastiri pictate (Moldoviţa, Suceviţa, Putna, Voroneţ, Humor etc.), ci şi vechea capitala moldavă, alături de câteva din cele mai interesante castele din ţara, conform ofertei bavariatour.ro. 

Se fac opriri şi la atelierul de ceramică neagră de la Marginea, dar şi la Chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna sau la Muzeul Memorial Ion Creangă, în casa unde încă domneşte farmecul copilăriei marelui povestitor român.

circuite

FOTO discoverbucovina.info  

Maramureş şi bisericile din lemn

Un circuit extrem de cerut de turiştii români, nu numai de cei din străinătate, este cel al bisericilor din lemn din Maramureş, printre ofertele existente anul acesta numărându-se şi pachete la 150 de euro de persoană, la viaromania.eu, pentru patru nopţi de cazare, la hotel de 4 stele, cu mic dejun şi cină incluse, transport cu autocarul sau microbuzul, în funcţie de numărul de turişti şi ghid însoţitor. 

Traseul porneşte din Bucureşti, cu trecere prin Surdeşti – Budeşti – Sârbi – Ieud – Deseşti - Sighet – Săpânţa – Baia Mare - Mocăniţa de pe Valea Vaserului – Bârsana – Salina Turda, cu revenire la Bucureşti. 

circuite

FOTO romania-tours.ro

Turul României în 11 zile

Pentru aceia care vor să viziteze într-un timp scurt cât mai multe obiective turistice din ţară, există şi circuite gândite în acest scop. Pentru un pachet de 1.550 de lei de persoană la carpatitravel.ro se oferă transport cu atocarul, cazare cu mic dejun inclus în hoteluri de 3 şi de 2 stele, printre obiectivele turistice vizitate numărându-se Peştera Muierii, Castelul Huniazilor, Ţebea, Peştera Urşilor, Muntele Găina, Gheţarul Scărişoara, Cetatea Alba Iulia, Salina Turda, Muzeul Ţării Crişurilor, Cimitirul Vesel Săpânţa, Casele memoriale Mihai Eminescu, Ciprian Porumbescu, George Coşbuc, Ion Creangă, mănăstirile din Nordul Moldovei etc. 

circuite

FOTO cartitaplimbareata.ro

Delta Dunării

De pe lista circuitelor din acest an nu ar putea să lipsească Delta Dunării. Există mai multe agenţii care oferă astfel de trasee, pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziţie fiind recomandate cele de 4 zile. La preţul de 1.125 lei, de exemplu, carpatitravel.ro oferă cazare pentru 3 nopţi cu mic dejun şi cină în Murighiol, transport cu microbuzul, ghid însoţitor, transport în deltă cu hidrobuzul. 

Călătoria include Tulcea-Murighiol-Crişan-Mila 23-braţele: Sf. Gheorghe, Sulina, Chilia, cu vizitarea lacurilor Roşu, Roşulet, Puiu, Erenciuc, Merhei, Matiţa, Babina şi Razim, Goloviţa, Sinoe la Gura Portiţei - Cetatea Histria, dar şi traversarea Dunării cu bacul la Brăila – Măcin, poduri: Cernavodă, Feteşti.

circuite

FOTO cazare-deltadunarii.ro

Circuit cu maşina personală

Nu în ultimul rând, vara aceasta putem face un traseu şi pe cont propriu, cu maşina personală, pornind de la obiective pe care ne dorim să le vizităm în mod deosebit sau pe baza recomandărilor făcute de portalul de rezervari online HotelGuru.ro, pentru cei care vor să bifeze în cinci zile trei regiuni extraordinar de frumoase din ţară: Ardeal, Bucovina şi Moldova.

Ziua I: Bucureşti – Transfăgărăşan – Sibiu (313 km), cu posibile opriri la  Curtea de Argeş şi Fântâna lui Manole, Cetatea Poenari, Lacul Vidraru, peisajele minunate de pe Transfăgărăşan, Lacul Bâlea, Muzeul Brukental din Sibiu.

Ziua II: Sibiu – Mediaş – Târgu Mureş – Vatra Dornei (289 km), cu scurte opriri la Târgu Mureş, poate la Palatul Baroc sau în Piaţa Trandafirilor, eventual Scara Rákóczi. În drum spre Reghin, pot fi făcute popasuri la Cetatea Medievală, fortificaţie prevazută cu şapte bastioane, pentru ca la Vatra Dornei să aveţi prilejul unei plimbări prin Rezervaţia Naturală 12 Apostoli din Parcul Natural Călimani.

Ziua III: Vatra Dornei – Suceava – Iaşi (254 km), traseu care oferă prilejul vizitării vechii cetăţi de scaun a Moldovei, Suceava, Gura Humorului cu Mănăstirea Humor, iar la Iaşi puteţi admira Palatul Braunstein, Parcul Copou, Gradina Botanică sau Turnul Goliei.

Ziua IV: Iaşi – Buzău (274 km), se ajunge la Buzău, trecând prin Vaslui şi Focşani, unde se pot vizita Vulcanii noroioşi şi Focurile vii de la Lopătari şi Andreiaşu, eventual cu o scurtă vizită la Sărata-Monteoru.

Ziua V: Buzău – Bucureşti (109 km), în ultima zi puteţi să treceţi pe la Urlaţi ca să vizitaţi Conacul Bellu, construit la jumătatea secolului al XIX-lea de familia baronului Alexandru Bellu, descendent al domnitorului Ghica.

circuite

FOTO voceatransilvaniei.ro 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite