Telemeaua sau caşcavalul? Care este cea mai sănătoasă brânză?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brânza cottage este un sortiment de brânza de vacă perfectă pentru diete.
Brânza cottage este un sortiment de brânza de vacă perfectă pentru diete.

Brânza este o sursă delicioasă de proteine, calciu şi fosfor,şi, cu siguranţă, nu sunt mulţi cei care îi pot rezista. Din cauza densităţii calorice mari însă, aceasta trebuie consumată cu moderaţie, unele sortimente având şi peste 40 g – 50 g grăsime.

O brânză proaspătă se recunoaşte în primul rând după aspect, iar în cazul celor moi (caş, urdă etc), după miros. Dacă este acoperită de un strat protector, iar mirosul este unul puternic, înţepător, atunci nu este proaspătă. Brânzeturile completează totodată şi aportul de vitamine şi minerale, motiv pentru care specialiştii recomandă introducerea lor într-o dietă echilibrată. Care sunt însă cele mai sănătoase tipuri de brânză?

Urda

Proteinele din urdă conţin aminoacizi formatori de masă musculară, mărind în acest fel arderile şi prevenind obezitatea. Este un sortiment foarte bogat în calciu şi are un conţinut mic de grăsimi, astfel încât se poate include în multe diete. 2-3 felii îţi satisfac pofta, nu îngraşă şi menţin senzaţia de saţietate o perioadă îndelungată.

Brânza de vaci

Nu are foarte multă sare şi nici un conţinut mare de grăsimi, fiind totodată o sursă importantă de proteine. Este ideală în combinaţiile cu salate sau la micul dejun. Brânza cottage este un sortiment de brânza de vacă perfectă pentru diete, având o consistenţă cremoasă şi mai puţine calorii. Cea mai bună este varianta cu un procent de grăsime în jur de 4%, sortimentele degresate având un conţinut caloric mai ridicat.

Află mai multe pe clickpoftabuna.ro!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite