Scapă de burtă fără abdomene: masajul simplu care elimină retenţia de lichid şi balonarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masaj pentru eliminarea retenţiei de lichid şi a balonării. FOTO BrightSide.me
Masaj pentru eliminarea retenţiei de lichid şi a balonării. FOTO BrightSide.me

Un abdomen proeminent nu este întotdeauna cauzat de problemele de greutate. În spatele acestei probleme pot fi formarea gazelor, retenţia de lichid sau disfuncţii abdominale, acestea putând fi ameliorate cu ajutorul unei tehnici de masaj care nu durează mai mult de 2-3 minute.

O burtă proeminentă poate fi cauza unui balonări, aproximativ jumătate din stomac şi intestinul uman fiind umplute cu gaz. Aerul din stomac este rezultatul activităţii microorganismelor intestinale, care ajută procesul digestiv. Cu cât este mai îngreunat procesul digestiv cu atât sunt produse mai multe gaze.

„Bright Side“ oferă mai multe modalităţi de a scăpa de burtă:

Masarea acestui punct ajută la reducerea formării gazelor

image

Luaţi ombilicul ca un punct de plecare. Aşezaţi 4 degete deasupra acestuia. Punctul dorit este deasupra degetului superior. Masaţi-l timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceasornic şi tot atâtea în mod invers. Dacă aţi făcut totul bine, veţi simţi un gust acru în gură şi cantitatea de salivă va creşte.

Eliminarea retenţiei de lichid şi la ameliorarea durerii de stomac

image

Acest punct este situat la înălţimea celui de-al doilea deget de deasupra ombilicului. Apăsaţi pe el şi masaţi timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceasornic şi tot atât în sens invers.

Creşterea activităţii intestinale

image

Aşezaţi 4 degete sub ombilic. Punctul corect este situat sub degetul mic. Este nevoie de 2-3 minute de masaj în sensul acelor de ceasornic şi tot atâtea în sens invers. Dacă veţi efectua corect masajul, veţi scăpa de senzaţia de balonare.

Printre sfaturile recomandate de specialişti pentru eliminarea balonării se numără:

Apă caldă cu lămâie în fiecare dimineaţă

Un pahar de apă cu lămâie, cu 15-30 de minute înainte de masă, ajută la normalizarea secreţiei de acid gastric, ameliorează simptomele arsurilor la stomac şi previne formarea de gaze în intestin. În plus, lamâia conţine o importantă cantitate de vitamina C.

Nu beţi lapte şi cafea la micul dejun

Laptele stimulează producerea acidului gastric şi creşte aciditatea. Alegeţi mai bine iaurtul sau chefirul deoarece acestea conţin probiotice care ajută bacteriile stomacului în procesele digestive. În ceea ce priveşte cafeaua şi berea, ele afectează stomacul aproape în acelaşi mod ca laptele.

Nu consumaţi apă în timpul mesei

Băuturile pe care le consumaţi în timpul mesei diluează acidul gastric şi concentraţia de enzime responsabile pentru digestie. Prin urmare, este favorizată formarea de gaze şi balonarea.

Nu beţi alcool pe stomacul gol

Alcoolul stimulează producerea de acid gastric, care, în absenţa alimentelor din stomac, încetineşte activitatea şi începe să corodeze pereţii. Cu o utilizare frecventă, aceasta ucide microflora stomacului şi a intestinelor.

Beţi ceai de ghimbir

Ghimbirul calmează stomacul, reduce formarea gazelor şi activitatea intestinală. De asemenea, diluează sângele şi îmbunătăţeşte circulaţia acestuia.

Reduceţi consumul de alimente grase

Alimentele grase şi dulciurile îngreunează digestia. Cu cât procesul digestiei este mai greu cu atât se produc mai multe gaze. Dacă mâncaţi mai puţină grăsime, puteţi evita atât senzaţia de greutate cât şi disconfortul.

Nu „mâncaţi“ aer

Când mâncaţi în grabă, vorbiţi în timpul mesei, mestecaţi repede, consumaţi băuturi carbogazoase sau fumaţi, înghiţiţi aer. Nu este periculos, dar duce la balonare şi formarea de gaze.

Nu mâncaţi prea multe alimente bogate în fibre

Consumul fibrelor în exces cauzează formarea de gaze şi împiedică funcţionarea intestinală corectă. Este mai bine să nu exageraţi cu acest tip de alimente.

Relaxaţi-vă, dormiţi bine şi meditaţi

15-20 de minute de meditaţie pe zi calmează mintea, stomacul şi inima şi normalizează circulaţia sângelui.

FOTO BrightSide.me

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite