La ţol festiv

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt foarte frecvente situaţiile când intenţiile bune provoacă neplăceri sau când imaginaţia unora zboară, la propriu aş spune.   Un eveniment cum este o nuntă, presupune pregătirea acestuia până în cele mai mici detalii: restaurant, meniu, rochie, costum, etc. Până aici nimic deosebit.

Numai că lucrurile nu se opresc aici, şi din dorinţa de a fi speciali facem intervenţii neinspirate.   

Mă refer aici la un fenomen relativ nou, dar nelipsit din strategia organizatorilor de nunţi şi botezuri. 

Scauneleœ”îmbracate” de nuntă. 

Există chiar o modă de a înveli scaunele cu tot felul de “mătăsuri” pe la nunţi, botezuri şi diverse evenimente. Au apărut chiar şi localuri specializate, dar asta e altă discuţie. Grav nu e că sunt urâte dar şi foarte incomode. Sunt atât de bine împachetate încât husa ajunge până la pardoseală. De multe ori sunt chiar asortate cu şerveţelele, au şi funde, sclipici, treaba e studiată nu oricum.

Cea mai mare problemă e că nu-ţi poţi retrage picioarele sub scaun. Ăsta e un reflex natural pentru relaxarea coloanei şi la o nuntă e ceva de stat pe scaun. E fals să credem că spătarul scaunului are rolul de a-ţi odihni spatele. Nu mai spun că alunecă, calci pe ele, etc... La ce bun? Pentru design, fireşte.

Mai e o problemă de echilibru şi in astfel de ocazii chiar contează.

Ca să te poţi ridica de pe scaun, in mod firesc retragi uşor picioarele sub şezut, lucru care te ajută să-ţi păstrezi centru de greutate. Aşa că de multe ori nu vinul e prost culmea, scaunele sunt de vină.

Sincer să fiu, prima oară când am observat asta am crezut că sub aceste huse se ascund nişte scaune prăpădite de toate culorile şi formele, inacceptabil pentru un local care găzduieşte un astfel de eveniment. Atunci am zis că e o idee bună pentru moment şi că oamenii s-au preocupat. Poate chiar aşa a fost. Poate chiar de la aşa ceva s-a născut acest obicei, nu ştiu, dar cu siguranţă inutil.

Mă gândesc că le-ar putea adapta şi pentru pomeni. O croială simplă, neagră, la urmă urmei şi ăsta e un eveniment de aceeaşi intensitate.

Ar putea fi “de efect” cum se spune, nu?

Opinii

Mai multe de la Matei Suciu


Ultimele știri
Cele mai citite