„Facebook-ul” donatorilor de ovule

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premier Egg Donars, site-ul unde utilizatorii pot să analizeze profilul donatoarelor de ovule FOTOGRAFII: Captură Foto
Premier Egg Donars, site-ul unde utilizatorii pot să analizeze profilul donatoarelor de ovule FOTOGRAFII: Captură Foto

Barrie şi Tony Drewitt, primii părinţi homosexuali din Marea Britanie, au lansat o platformă virtuală, sub forma unei loterii cu ovule, unde utilizatorii îşi aleg donatoarele după aspectul fizic, pregătirea educaţională şi antecedentele medicale.

Premier Egg Donors, site-ul care funcţionează sub forma unei reţele sociale cu profilurile donatoarelor, se bucură de un real succes în rândul populaţiei din Marea Britanie şi SUA. Dornici să aibă un copil, cuplurile infertile analizează „piaţa“, navighează printre imaginile postate de posibilele donatoare şi aleg candidata perfectă, luând în calcul aspectul fizic şi studiile acesteia, relatează „Daily Mail“.  

Fondatorii acestei platforme, Barrie şi Tony Drewitt, au cunoscut celebritatea în urmă cu 14 ani, după ce au devenit părinţii unor gemeni, fiind şi primul cuplu de homosexuali din Marea Britanie care a câştigat dreptul să aibă în grijă doi copii. Cei doi şi-au întemeiat  familia în urma unor vizite în Statele Unite, unde au folosit ovulele obţinute în urma donaţiilor şi au apelat la serviciile unei mame-surogat. Aceeaşi femeie a adus pe lume cel de-al treilea copil al cuplului gay, patru ani mai târziu.

Pentru a da o mână de ajutor perechilor care nu reuşesc să conceapă prin metoda clasică, Barrie şi Tony Drewitt au construit o platformă, sub forma unei loterii cu ovule, unde utilizatorii îşi pot selecta donatoarea ideală, în funcţie de înăţime, greutate, culoarea părului şi a ochilor.

Alături de Premier Egg Donors, cei doi părinţi homosexuali au fondat în California şi un centru de medicină reproductivă numit „British Surrogacy Centre“.

premier egg donors

Profilul unei tinere de 24 de ani din SUA, bonă de meserie, care doreşte să doneze ovule. Fata se descrie ca fiind o persoană independentă, creativă şi cu o viziune pozitivă asupra vieţii 

Legislaţia strictă în ceea ce priveşte tratamentele pentru fertilitate în Marea Britanie i-a determinat pe mulţi englezi să-şi îndrepte atenţia spre SUA, unde traficul cu ovule este perfect legal. Aflaţi în faţa monitoarelor, britanicii navighează pe internet în cautarea profilului ideal, calităţile artistice şi hobby-urile fiind doar două dintre criteriile pe baza cărora se realizează selecţia. Iar tinerele aflate în baza de date a platformei răspund pe măsura cerinţelor.

„Vreau să ofer oamenilor ce am eu. Un copil frumos este cel mai mare dar“, scrie o tânără de 20 de ani pe premiereggdonors.com.

Turism de fertilizare

Barrie şi Tony Drewitt nu au păstrat niciun secret din faptul că sumele care le intră în buzunare merită toată strădania. „În Marea Britanie, o mamă-surogat este plătită cu 15.000 de lire sterline, în timp ce în SUA, ea poate să câştige 35.000 de lire sterline. Iar donatorele de ovule sunt plătite cu 750 de lire în Marea Britanie, în timp ce peste ocean ele primesc între 16.000 şi 32.000 de lire sterline“, a declarat cuplu, într-un interviu acordat postului de televiziune ITV.

Barrie şi Tony Drewitt, alături de trei dintre cei cinci copii ai lor

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite