Drumul cel mai uşor: aflarea scopului tău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crează ţeluri inteligente şi încearcă să faci totul pentru a le îndeplini FOTO Shutterstock
Crează ţeluri inteligente şi încearcă să faci totul pentru a le îndeplini FOTO Shutterstock

Mulţi dintre noi susţinem că nu ne-am descoperit încă scopul în viaţă şi, mai mult decât atât, nu conştientizăm că această problemă îşi are rezolvarea chiar în noi înşine. Scriitorul Matthew B. James a scris pe blogul său de pe „Huffington Post“ despre cum îţi poţi afla menirea, reuşind astfel să fii fericit cu ceea ce faci.

Comparativ cu sistemele moderne de educaţie în care abilităţile copiilor nu sunt încurajate, în vechiul Hawaii anumiţi membri ai familiei (kupuna), preoţi sau vindecători spirituali erau capabili de a-şi da seama care este menirea unui copil. Părinţii îţi duceau de timpuriu copiii la aceşti experţi pentru ca apoi să-i crească în concordanţă cu scopul identificat. Cei mici erau trimişi la un kumu (profesor) care să-i înveţe să deprindă aptitudinile şi cunoştinţele conectate menirii lor, a relatat bloggerul.

„De exemplu, dacă scopul unui copil era acela de a deveni medic, acestuia i se dădeau ierburi şi era învăţat despre plantele medicinale. Astăzi, micilor dansatori li se spune să stea nemişcaţi, iar viitorii povestitori sunt rugaţi să păstreze liniştea“, a explicat Matthew B. James.

Mai mult decât atât, şefii sau media descriu succesul prin posesia unei case, a unei maşini şi a unei serviete, iar dobândirea acestor lucruri este posibilă doar printr-o profesie lucrativă ce presupune multă muncă, neavând nicio legătură cu ceea ce suntem de fapt sau cu adevărata noastră natură.

„Iar dacă nu ştii spre ce direcţie ar trebui să se îndreptate viaţa ta, nu trebuie să-ţi faci griji. Prin paşi mărunţi poţi ajunge la dobândirea unui scop general“.

Începi cu un singur aspect al vieţii. Poate fi vorba de sănătate, fitness sau relaţii. Pe o foaie de hârtie notează domeniul ales. Apoi, descrie cum ar arăta pentru tine împlinirea din punct de vedere al aspectului respectiv. Aceasta trebuie să fie definiţia ta, nu a părinţilor şi nu a societăţii. Nu te edita şi continuă să scrii până simţi că ai completat tot, a relatat James pentru „Huffington Post“.

„Apoi, întreabă-te de ce. De ce acest lucru nu reprezintă pentru tine fericirea sau împlinirea ? De ce nu simţi această împlinire? De exemplu, în cazul în care subiectul ales este acela de sănătate şi fitness şi o parte a definiţiei tale cuprinde sintagma «vitalitatea consecventă», întreabă-te de ce asta te-ar face fericit. Aplică acest exerciţiu fiecărui aspect al vieţii tale şi astfel vei găsi un model sau o temă care va conduce spre un sentiment de scop general.“

Un ultim pas, potrivit bloggerului, este acela de a lua măsurile necesare. „Crează ţeluri inteligente şi încearcă să faci totul pentru a le îndeplini“.

„Atunci când îţi asculţi inima şi faci ceea ce îţi este menit, acest lucru nu se mai numeşte muncă şi se va simţi ca parte inerentă a existenţei tale“, a conchis el.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite