Cum să devii coach: dă-ţi seama ce vrei de la viaţă sau de la profesia aleasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coaching-ul se adresează atât zonei business, cât şi individului care vrea să se autocunoască şi să vadă clar oportunităţile pe care le are pentru a evolua.  FOTO Arhiva Adevărul
Coaching-ul se adresează atât zonei business, cât şi individului care vrea să se autocunoască şi să vadă clar oportunităţile pe care le are pentru a evolua.  FOTO Arhiva Adevărul

Şcoala „12Coach“, instituţie autorizată de formare în coaching, anunţă un nou program de pregătire, din 13 martie, pentru candidaţii dornici să devină mai performanţi nu numai în plan personal, graţie procesului de autocunoaştere prin care vor trece în cadrul programului, ci şi profesional, ca urmare a asimilării unui nou mod de interacţiune, care duce la creşterea performanţei.

Coaching-ul este un proces prin care o persoană, numită Coach, sprijină un client (individual sau o echipă) să atingă anumite obiective specifice sau un scop profesional definit. La nivel informal, activitatea de coaching poate însemna un dialog centrat pe rezultate între două persoane, dintre care una cu formare şi expertiză în interacţiunea de tip coaching - denumită Coach -  oferă suport în activarea potenţialului pe care cealaltă parte - „Coachee-ul“ - îl utilizează în direcţia atingerii obiectivului stabilit.

O metodă folosită de coach presupune adresarea de întrebări la care „învăţăcelul“ să găsească propriile răspunsuri, metodă care îl ajută să descopere noi soluţii, bazate pe propriile valori, preferinţe şi perspective. Coaching-ul se adresează atât zonei business, cât şi individului care vrea să se autocunoască şi să vadă clar oportunităţile pe care le are pentru a evolua. 

Programul care demarează din 13 martie asigură dezvoltarea competenţelor de coaching la nivel ICF (The International Coach Federation), EMCC (European Mentoring and Coaching Council) şi ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări) - convergente, permanent monitorizate şi supervizate de facilitatori acreditaţi profesional.

Prin urmare, 12Coach este potrivit prin programul de pregătire atât pentru cei care sunt coach în devenire, cât şi pentru traineri, manageri, coordonatori de echipe, profesionişti interesaţi de interacţiunea de tip coaching, antrenori în sport, educatori, profesori, asistenţi sociali, pe scurt celor care vor să-şi depăşească limitele şi să treacă într-o nouă etapă în dezvoltarea personală.

Programul care va demara din 13 martie este format din 4 module de 3 zile (vineri, sâmbătă & duminică), 184 de ore de contact direct cu facilitatorii, 7 sesiuni de mentoring de grup, 3 sesiuni individuale de mentoring, 20 de întâlniri de autocunoaştere & practică supervizată, săptămânală, 180 de ore de activităţi de studiu individual, 60 de ore de practică de coaching susţinute independent cu minim 5 persoane diferite, ceea ce însumează 364 de ore de pregătire pentru evaluarea finală ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări).

image

Accesul la program se face pe bază de mini-interviu cu unul dintre facilitatori, numărul maxim de participanţi dintr-o grupă fiind de 15. Şcoala "One 2 Coach" şi-a luat angajamentul să fie cu adevarăt Şcoală. O şcoală care mai mult va "dezvăţa" studentul, îi va facilita experienţa devenirii şi ii va susţine eforturile deprinderii de abilitaţi de coaching. Aceste abilitaţi îl vor susţine mai departe în relaţia de coaching, conform reprezentanţilor „One 2 Coach“.

Din echipele care vor susţine candidaţii în şcoala de formare fac parte Monica Grigoriu ( Professional Certified Coach - PCC), Horea Murgu - ICI (foto), Olga Oltean şi Cristian Nicoale (coachi acreditaţi ACC -  Associate Certified Coach), membrii fondatori ARC (Asociaţia Română pentru Coaching), coach acreditaţi International Coach Federation şi International Association of Coaching Institutes, cu experienţă de ani de zile şi mii de ore de practică.                                                                     

„Programul de formare în coaching de la 12Coach a însemnat închiderea unui ciclu de căutare-învăţare de sine şi deschiderea unei noi spirale în drumul meu către mine însămi. Ani de zile am bântuit felurite poteci ale cunoaşterii, dar abia când am ajuns să ucenicesc în coaching, am ştiut ce înseamnă prezenţa, conştienţa şi responsabilitatea de sine. (…) Coachingul mi-a adus claritate, simplitate şi sens într-o viaţă şi o carieră marcate mereu de urgenţe, entropie şi criză, cam la fel ca şi istoria ultimilor decenii. Acum ştiu cine sunt, nu mai am nevoie să mi-o spună nimeni altcineva“, explică Iolanda Stăniloiu felul în care a ajutat-o absolvirea programului din cadrul 12Coach.                                                                      

Persoanele interesate de programul „12Coach“ pot lua legătura cu Olga Oltean, la telefon +4 0731.371.205 sau office@12coach.ro.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite