Cea mai longevivă familie din lume şi-a dezvăluit secretele: ce consumă de două ori pe zi şi cum arată mesele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai longevivă familie din lume, vârsta totală a membrilor fiind de 1.075 de ani, a dezvăluit care sunt secretele din spatele rezistenţei în faţa trecerii timpului.

Incluşi în Cartea Recordurilor, cei 13 fraţi Donnelly din comitatul irlandez Armagh au dezvăluit că marele secret al longevităţii este terciul de ovăz, servit de două ori pe zi, scrie The Independent. Acest lucru a fost confirmat şi de cercetătorii de la Centrul Internaţional al Longevităţii.

„Am urmat obiceiul tatălui nostru şi întotdeaună mâncăm terci cald înainte de a ne culca. Mâncăm în jurul orei 22.00 şi la micul dejun de la ora 7.00. Ovăz fiert cu lapte şi o lingură de gem de mere deasupra“, a declarat Joe Donnelly (72 de ani), care este cel mai tânăr dintre fraţi.

Pe lângă terciul de ovăz, dieta membrilor familiei Donnelly se bazează exclusiv pe alimente produse în propria fermă, care se întinde pe o suprafaţă de 40 de hectare, printre care legume, fructe, carne de pui şi porc, slănină şi ouă.

Fraţii Donnelly, poză cu titlul din Guiness Book FOTO ALLEYCATS TV/BBC ONE

image

Totodată, fraţii nu consumă alcool, însă experţii nu cred că acest aspect joacă un rol important în longevitatea, sănătatea şi rezistenţa lor, ci mai degrabă meritul aparţine aproape în totalitate terciului de ovăz, care scade tenisiunea arterială, combate diabetul zaharat, reduce colesterolul şi protejează organismul împotriva bolilor de inimă.

Părinţii fraţilor Donnelly, Peter şi Ellen, au construit ferma familiei în 1921 şi au avut 16 copii în total. Cu toate acestea, trei dintre fii lor au murit, iar restul de 13 au vârste cuprinse între 72 şi 93 de ani.

Reţeta unei vieţi lungi, dezvăluită de familia Donnelly pentru The Telegraph:

Micul dejun la ora 7.00

Terci de ovăz servit cu gem

Prânz la ora 13.00

Legume gătite (fasole, varză, conopidă, mazăre, cartofi), ouă, pâine de casă şi ceai

Cina la ora 18.00

Carnea este consumată, în general, doar la sfârşitul săptămânii, alături de cartofi şi alte legume de sezon. 

Pui gătit, bacon şi ocazional carne de vită. 

Ouă proaspete, supă, pâine de casă şi fructe de sezon (zmeură, mure, căpşuni).

Cina de la ora 22.00

Terci de ovăz cu gem de mere (opţional)

Gustările din timpul zilei sunt limitate la mere din copaci, pâine de casă şi multe ceşti cu ceai. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite