Băutura delicioasă care îmbunătăţeşte capacitatea de a gândi şi energizează creierul, potrivit cercetătorilor: cum se prepară şi în cât timp îşi face efectul

Băutura delicioasă care îmbunătăţeşte capacitatea de a gândi şi energizează creierul, potrivit cercetătorilor: cum se prepară şi în cât timp îşi face efectul

Licoarea îşi face efectul după o oră şi jumătate FOTO 123RF

Oamenii de ştiinţă au descoperit că o băutură delicioasă şi foarte simplu de preparat poate îmbunătăţi capacitatea de a gândi şi energizează creierul.

Ştiri pe aceeaşi temă

O echipă de cercetători de la Universitate Clarkson din New York, Universitatea din  Wisconsin şi Universitatea de Ştiinţe din Oregon a studiat un grup de studenţi, fiecăruia fiindu-i testată energia mentală înainte şi după ce a consumat trei băuturi diferite, scrie Business Insider
 
Una dintre băuturi conţinea numai cafeină, o alta - numai cacao, iar cea de-a treia conţinea atât cafeină, cât şi cacao. În timpul testelor, nici subiecţii şi nici oamenii de ştiinţă nu au ştiut cărei băuturi corespundeau rezultatele. 
 
După ce testele au fost finalizate, iar rezultatele au fost atribuite fiecărei băuturi, cercetătorii au descoperit că mixul de cacao şi cofeină a îmbunătăţit în mod semnificativ performanţa cognitivă şi atenţia. De asemenea, cercetătorii au remarcat că în momentul în care au consumat doar băutura din cacao, nivelul de anxietate al studenţilor a fost redus şi au avut rezultate pe măsură. 
 
Denumită de cercetători CocoCaf Cocktail, băutura conţine 70 mg de cafeină şi 445 mg de cacao, fără zahăr şi lactate, şi poate fi consumată rece sau caldă, după cum preferaţi. Pentru a mixa mai bine conţinutul, adăugaţi treptat cantităţi mici de cafea, ceai sau băuturi răcoritoare peste pulberea de cacao şi amestecaţi. 
 
Specialiştii dezvăluie că licoarea îşi face efectul după o oră şi jumătate, aşa că dacă trebuie să vă puneţi mintea la contribuţie consumaţi CocoCaf Cocktail cu 90 de minute înainte. 
citeste totul despre: