Alimentele acestea curăţă ficatul de toxine

Alimentele acestea curăţă ficatul de toxine

Ficatul, împreună cu vezica biliară, joacă un rol important în asigurarea sănătăţii corpului nostru.

Ficatul, împreună cu vezica biliară, joacă un rol important în asigurarea sănătăţii corpului nostru. Deoarece îndeplineşte cele mai multe funcţii în organism, ar trebui să avem grijă de ficat şi să ne îmbunătăţim obiceiurile alimentare care ajută la stimularea şi întărirea acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Broccoli

Broccoli  este una dintre cele mai bune opţiuni dietetice pentru purificarea naturală a ficatului şi una dintre cele mai sănătoase legume verzi. Este sursă bogată de antioxidanţi puternici, care reduc riscul de cancer şi elimină toxinele acumulate în organism. În plus, conţinutul ridicat de fibre favorizează procesul de digestie şi ţin sub control nivelul de colesterol. Totodată, broccoli conţine vitamina E, care este o substanţă solubilă în grăsimi, cu un efect antioxidant care protejează ficatul de deteriorarea prematură.

Nuci

Datorită substanţelor nutritive pe care le conţin, nucile au efecte asupra corpului reducând riscul de intoxicaţie hepatică. În plus, sunt surse de fibrele şi acizi graşi Omega-3, care sunt foarte buni în detoxificarea acestui organ vital. Prin consumul de nuci în cantităţi mici, reuşeşti să ţii sub control colesterolul şi să îmbunătăţeşti procesul de digestie a grăsimilor.

Descoperă care sunt alimentele care curăţă ficatul pe www.clickpentrufemei.ro

citeste totul despre: