10 obiceiuri proaste care vă împiedică să aveţi succes şi îi fac pe ceilalţi să vă respecte tot mai puţin

10 obiceiuri proaste care vă împiedică să aveţi succes şi îi fac pe ceilalţi să vă respecte tot mai puţin

Punctualitatea joacă un rol extrem de important în plan profesional şi nu numai FOTO 123RF

Obiceiurile proaste poate că nu par grave, dar uneori te pot trage în jos atât pe plan personal, dar mai ales profesional. Sigur că niciun om nu este perfect, însă anumite tendinţe vă pot împiedica să vă atingeţi obiectivele şi să vă clădiţi o carieră de succes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Business Insider a întocmit o listă cu 10 obiceiuri proaste pe care oamenii lipsiţi de succes le au:

Nu-ţi verbalizezi gândurile

Îţi ţii capul plecat, nu-ţi verbalizezi ideile şi nu ieşi din rând. Aversiunea ta faţă de a ieşi în evidenţă la locul de muncă poate părea o măsură de protecţie bună, dar nu face decât să te ţină pe loc. Dacă simţi că în actualul mediu de lucru oamenii sunt descurajaţi să-şi expună părerile, fiind ameninţaţi că vor suferi consecinţe, este posibil să te confrunţi cu un loc de muncă toxic. Însă dacă totul este psihic, e clar că aveţi un obicei teribil.

Nu eşti niciodată punctual

Sigur că uneori intervin diverse lucruri, dar întârzierile constante sunt în mod clar inacceptabile într-un cadru profesional. Să-ţi faci apariţia târziu te face să pari neglijent şi nesigur. Un studiu ştiinţific publicat de Huffington Post chiar a demonstrat că „întârziatul cronic are legătură cu anumite caracteristici ale personalităţii, inclusiv anxietatea şi auto-controlul redus.“

Eşti ranchiunos

E absolut firesc să-ţi fie antipatici anumiţi oameni din viaţa ta, dar dacă porţi pică mereu nu faci decât să-ţi pierzi timpul şi energia. Într-un articol ştiinţific publicat de Web MD se arată că ranchiuna constantă poate avea efecte negative şi asupra sănătăţii.  Aşa că ar fi bine să înveţi să laşi lucrurile să treacă.

Te conformezi

Conformarea era o tactică de supravieţuire în timpul şcolii, dar acum eşti un adult cu o carieră. Încetează să te gândeşti tot timpul la ce cred ceilalţi despre tine şi să stai în linie doar de dragul de a aparţine mulţimii. Fă ceea ce e bine pentru tine, pentru că dacă îţi dedici tot timpul pentru a te integra, nu vei ieşi niciodată în evidenţă.

Cheltui bani fără folos

Dacă banii creează întotdeauna o gaură în buzunar, cu siguranţă pe termen lung te vei confrunta cu mari probleme financiare. Economisirea banilor este crucială pentru viitorul tău. Depăşeşte acest obicei prost învăţând să identifici motoarele psihologice care te provoacă să risipeşti bani.

Amânaţi să faceţi un lucru

Nehotărârea te poate costa timp, bani şi chiar respectul celor din jur.

Minţi

Este uşor să cazi în capcana de a ţese neadevăruri mici, dar acestea treptat se transformă în miciuni din ce în ce mai mare. Opreşte-te şi alege să fii sincer. Da, sigur că există o mulţime de poveşti despre trişori şi mincinoşi care şi-au croit drum până în vârf, dar asta nu înseamnă că trebuie să le urmezi exemplul.

Te plângi prea mult

Văitatul e ca o competiţie pentru unii oameni. Uneori este bine să-ţi exprimi nemulţumirile şi să te faci auzit, însă încearcă să nu fii persoana care se plânge întotdeauna de chestiuni triviale la birou.

Nu ai grijă de tine

Poţi avea tot succesul din lume, dar nu va însemna prea mult dacă nu ai grijă de propria sănătate. Nu permite stresului să te facă să te neglijezi, să nu mănânci corespunzător şi să nu faci mişcare. Mai devreme sau mai târziu, aceste alegeri te vor prinde din urmă şi s-ar putea să-ţi deraieze toată viaţa.

Limbajul corpului e la pământ

Limbajul corpului face o mare diferenţă în modul în care oamenii ne percep, uneori este chiar mai important decât ceea ce comunicăm verbal. De aceea, obiceiurile proaste ce ţin de limbajul trupului – cum ar fi contactul vizual scăzut sau postura – sunt dăunătoare. Vă aflaţi în pericol de a vă sabota oportunităţile chiar înainte de a deschide gura.

citeste totul despre: