Sfaturi pentru sex în 1861, conform unui manual de educaţie sexuală: cum aflau femeile dacă vor naşte fete sau băieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Cartea naturii”, scrisă în anul 1861 de americanul James Asthon, autodeclarat profesor de Fiziologie Sexuală, anunţa că această carte reprezintă modalitatea de a le oferi informaţii tinerilor care se gândesc să se căsătorească, despre filosofia procreării şi relaţiile sexuale, arătând cum să evite concepţia şi procrearea nedorită. FOTO liveauctioneers.com
„Cartea naturii”, scrisă în anul 1861 de americanul James Asthon, autodeclarat profesor de Fiziologie Sexuală, anunţa că această carte reprezintă modalitatea de a le oferi informaţii tinerilor care se gândesc să se căsătorească, despre filosofia procreării şi relaţiile sexuale, arătând cum să evite concepţia şi procrearea nedorită. FOTO liveauctioneers.com

O carte de educaţie sexuală din anul 1861 ne demonstrează că, deşi ne aflăm în epoca pornografiei online şi a sexului fără prejudecăţi, ne ghidăm încă după multe mituri şi superstiţii în privinţa relaţiilor intime.

Trăim în era informaţiei, dacă nu chiar a suprainformării. Totuşi, acest flux constant de cunoaştere nu presupune întotdeauna o formare mai bună, cum se întâmplă, de exemplu, în cazul educaţiei sexuale. Credeţi că aţi depăşit toate miturile legate de sex? 

Pentru a vă verifica, puteţi consulta „Cartea naturii”, scrisă în anul 1861 de americanul James Asthon, autodeclarat profesor de Fiziologie Sexuală şi care anunţa că această carte reprezintă modalitatea de „a oferi informaţii tinerilor care se gândesc să se căsătorească, despre filosofia procreării şi relaţiile sexuale, arătându-le cum să evite concepţia şi procrearea nedorită”. 

Cartea este, de fapt, un manual complet de educaţie sexuală conform informaţiilor din secolul al XIX-lea, informează cotidianul spaniol El Pais 

carte

Digestia, „sfântă” înainte de a întreţine raporturi sexuale

Sexul cu stomacul plin nu era recomandat în cartea lui Asthon, care explica de ce trebuie ca iubiţii să aştepte două-trei ore necesare digestiei. 

„Momentul adecvat pentru a vă bucura de raporturile sexuale este un considerent important, având în vedere că, în acest sens, vă pot scăpa din vedere indigestia şi alte afecţiuni ale stomacului. Persoanele care sunt predispuse la acest tip de afecţiuni nu trebuie să întreţină relaţii sexuale chiar înainte de a mânca, şi nici la scurt timp după ce au servit una din mesele principale ale zilei. Momentul adecvat este la două-trei ore înainte şi după ce aţi servit o masă completă.”

digestie

FOTO fitbody.ro

Alcool pe post de afrodiziac

Există alimente care ne ajută la stimularea libidoului? Este şi cazul alcoolului? Acesta este subiectul pe marginea căruia s-a dezbătut intens încă de acum două secole.  

Atfel, Ashton explică în cartea lui următorul aspect: „Alimentele care stimulează organele sexuale sunt, în special, molusca sau peştele de mare de orice tip, şi broasca ţestoasă, deoarece acestea conţin fosfor. Dintre verdeţuri, pot fi menţionate: ţelina, napi, ceapa, ardeiul, sparanghelul, roşia, fasolea şi altele”. Autorul manualului de educaţie sexuală mai recomanda şi băuturi precum berea, vinul sau cafeaua, dar totodată contraindică băuturile „pentru bună dispoziţie”, adică spirtoasele, existând posibilitatea ca acestea să nu-i transpună pe îndrăgostiţi în starea necesară întreţinerii de raporturi sexuale şi pentru a evita neplăcerea ca acestea să nu aibă efectele erotice scontate.

carte

În zilele noastre, referitor la consumul de alcool înainte de sex, doctorul Froilán Sánchez, specializat în disfuncţii sexuale şi în terapie de cuplu, subliniază că acesta „are o faimă nemeritată de a fi un excitant sexual eficient, deşi studiile derulate atât pe bărbaţi, cât şi pe femei, demonstrează că are efecte negative în acest spectru”. Potrivit medicului Froilán Sánchez, citat de cotidianul spaniol El Pais, „inclusiv în doze mici, alcoolul îngreunează orgasmul la femei. În cazul bărbaţilor, de exemplu, 0,5 grame de alcool per litru de sânge, suprimă erecţia”.  

image

FOTO Arhivă

Există studii potrivit cărora renunţarea la consumul de alcool pe durata unei luni se soldează cu şi mai multă diversificare în pat. Cu toate acestea, multe persoane încă nu acceptă aceste rezultate şi trag la măsea vin pentru a se simţi mai bine în timpul întâlnirilor sexuale. Aceasta se datorează, potrivit medicului, faptului că “alcoolul este un puternic depresurizant al sistemului nervos central, atenuând funcţia cortexului, ceea ce permite o mai mare autonomie a centrilor inferiori, care sunt mai implicaţi în răspunsurile emoţionale. În acest fel, la o persoană ameţită de băutură alcoolică, emoţiile se ‘eliberează’, prin evitarea unui control mai raţional al cortexului, dezinhibându-se comportamente care în lipsa alcoolului se reprimă, şi fiind generată senzaţia că apropierea sexuală este mai”.

carte

Metode de stabilire a sexului copilului

Poate v-aţi auzit bunica, mama sau chiar verişoara, spunând şi acum că în cazul lor a funcţionat să apeleze la anumite poziţii sexuale, să se ghideze după zilele menstruaţiei sau chiar că anumite ritualuri pot asigura sexul dorit al copilului. Ei bine, astfel de idei au fost transmise din generaţie în generaţie, fiind prezente şi în manualul de la 1860. .

În general, femeile îndrăgostite nasc fete, în timp ce cele care sunt mai reci, severe, nasc băieţi temperamentali. Atunci când ambii parteneri sunt moderaţi în ceea ce priveşte dorinţele lor, se vor naşte băieţi, puncta Asthon, printre alte exemple, în cartea sa din 1861.

În multe societăţi, miturile cu privire la prestabilirea sexului copilului încă există, potrivit vicepreşedintelui Asociaţiei de Specialişti în Sexologie din Spania (AES) José Bustamante, care observă că „miturile cu privire la sarcină persistă în societatea noastră. Şi deşi aceste superstiţii nu au susţinere ştiinţifică, întâlnim în continuare persoane care ne oferă aceste sfaturi sau altele similare pentru stabilirea sexului copilului nostru”.

sarcina

FOTO garbo.ro

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite