Minighidul flirtului online

Minighidul flirtului online

Îţi place sau nu, întâlnirile online sunt o chestie practicată şi-ncă la greu. Multe relaţii s-au făcut şi s-au desfăcut pe internet şi-ncă şi mai multe urmează acelaşi traseu. Au apărut joburi noi, cum sunt consultanţi în online-dating, care ştiu foarte bine cum lucrează site-urile de întâlniri, ce ar trebui să faci şi ce n-ar trebui să faci atunci când faci online dating.

Adevărul Live: Există viaţă după divorţ? Cum ne pregătim emoţional pentru o nouă relaţie

Adevărul Live: Există viaţă după
divorţ? Cum ne pregătim emoţional pentru o
nouă relaţie

Gabriela Saulea, preşedintele asociaţiei „Călătoria Divorţului“, şi jurnalistul Andrei Vulpescu, autorul cărţilor „Bărbaţii inteligenţi nu au nevoie de amante“ şi „Iubirea de la A la Z“, vorbesc la Adevărul Live despre experienţa dureroasă a divorţului şi etapele necesare recâştigării încrederii în sine şi orientării către o nouă relaţie.

WallY - noua „peţitoare“ din datingul online

WallY - noua „peţitoare“ din datingul online

Peste 25.000 de români intră în fiecare zi pe site-urile de dating, în căutarea unui partener. Cum să găseşti tocmai persoana 100% compatibilă cu tine în această mare de oameni? Răspunsul îl are cel mai longeviv site de dating din România. Se numeşte WallY şi foloseşte inteligenţa artificială pentru a-ţi găsi sufletul pereche.

5 întrebări pe care partenerul evită să ţi le adreseze

5 întrebări pe care partenerul evită să ţi le adreseze

O relaţie se bazează pe comunicare. Dacă partenerul tău e timid şi introvertit, lucrurile frumoase se pot schimba peste noapte. De multe ori, poate el şi-ar dori să discute anumite subiecte cu tine, însă îi este ruşine şi teamă de ceea ce vei crede despre el. Află câteva din întrebările pe care unii bărbaţi evită să le adreseze iubitelor lor.

Cînd într-o zi în care, la fel ca-n ultimele săptămîni, ninge sau plouă, nu prea-i clar, pe la un prînz, cobori în pasaj, alergi puţin pe scări şi prinzi metroul în ultima secundă înainte de a se închide uşile cu zgomot şi clipit de bec roşu, intri, nu-i aglomerat şi din primul moment din spatele unor impetuoase picioare în roşu, Laura Baldini 50 den, vezi pe cineva citind din cartea ta...

acum 1 an · comentarii (12)

El era însurat şi stătea într-o vilă drăguţă de prin Cotroceni: aer curat, clădiri vechi şi sănătate! Cum şi în sistemul nostru solar sînt rare planetele cu doar un singur satelit care să se rotească liniştit şi privind doar în pămînt prin jurul lor, orice muză care să graviteze prin preajma orbitei lui circumterestre avea acces liber pe propria-i poartă, frumoasă şi din fier forjat.

acum 1 an · comentarii (2)

După ce „N-aveţi programare!” a devenit rapid ceva mai prietenos, şi cu gene lungi „Tocmai a venit un client”, în fond tocmai a sosit şi primăvara, iar lumea e mai binevoitoare, ba chiar, lăsînd întredeschise nişte portiţe, „E liber peste o oră”, am abordat cea mai ‘telectuală imagine disponibilă la mine - bine, eram cu bocancii ăia imenşi de la Decathlon, şireturile nelegate şi hanoracul de bicicleală, atît am putut atunci -,

acum 2 ani · comentarii (1)

Filme în engleză, cărţi în engleză, porn în engleză, sex în engleză. Clipul ăsta e făcut cu multă dragoste în primul rând pentru noi, pudicii americanizaţi din România, care la 16, 26 sau 36 de ani vorbesc mai mult în engleză decât în română despre sau când fac sex. Şi e în general pentru cei dintre noi care nu-şi găsesc cuvintele. Hai să vorbim despre cum trebuie să lucrăm colectiv la un vocabular neutru pentru sexualitate în limba română.

acum 2 ani · comentarii (7)

E fain să scrii cărţi! Bine, corect, e doar una - prima. Da’ o să mai vină! Şi, oricum, începe să te bage lumea în seamă pe Facebook, vin cereri de prietenie şi aprecieri calde, devii persoană respectabilă, mai ales dacă ai pus şi poza cărţii pe profilul tău. Chiar simţi cum încep să-ţi crească laurii pe frunte: e ceva, tată!

acum 2 ani · comentarii (6)

La sfîrşitul unei săptămîni în care capul de afiş al emoţiilor personale a fost ştirea apărută pe prima pagină a unui ziar cuminte, nu „Cancan” şi nici măcar „Libertatea”, cum că taică-su unui coleg cu care am împărţit camera în majoritatea nopţilor celor patru ani de studenţie a fost hăcuit de noua lui soţie, am fost la o nuntă. Nevoit, obligaţii şi alte familiarisme.

acum 2 ani · comentarii (4)

Pasiune, iubire, relaţie, familie, copii, viaţă, deziluzie, depresie, suferinţă, bucurie – nu, nu e o simplă înşiruire de termini aleatorii, ci însăşi existenţa noastră, aşa cum se scurge ea în fiecare zi. Sămânţa de viaţă care o mână mai departe: iubirea, atracţia femeie-bărbat şi rezultatele ei, deşi la fel de potrivit ar fi să spunem: consecinţele ei.

acum 2 ani · comentarii (2)

Umorul e atât de rar în iubire încât mă întreb dacă nu cumva povestea nenăscutului Jimi Hendrix-Munteanu pare mai degrabă o anecdotă. Nu vreau să spun că orice iubire demnă de luat în seamă şi în scris are magnitudinea unui cutremur, dar nici nu m-aş gândi vreodată că poveştile de dragoste ar putea fi atât de uşor de manevrat: fără nelinişti crescânde, fără îndoieli pătimaşe, ba chiar fără cuvinte doldora de dulcegării.

acum 3 ani · comentarii (5)

O ȋntrebare pusă frevent specialiştilor din domeniul psihologiei, psihoterapiei, asistenţei sociale, sociologiei şi chiar filosofiei uneori, este despre posibila prietenia dintre femei şi bărbaţi, sau dacă poate exista doar prietenie ȋntre femei şi bărbaţi, sau care este limita dintre o simplă prietenie şi mai mult decât prietenie.

acum 3 ani · comentarii (0)

Titlul acestui articol mi-a fost inspirat de către Serge Moscovici, recunoscut psiholog social. În acelaşi timp, o sursă importantă de inspiraţie este reprezentată şi de către realitatea noastră, de ieri şi de azi. S-a scris mult despre iubire. S-a scris mult despre gelozie. Se scrie mult şi despre gelozie, ca semn al iubirii sau ca semn al îndrăgostirii.

acum 3 ani · comentarii (1)
Postari Recente