Tort răcoritor cu ananas şi frişcă
0Foarte gustos şi uşor de preparat, tortul cu ananas şi frişcă poate fi făcut cu fructe proaspete sau din compot. Se prepară rapid, dar trebuie lăsat câteva ore la rece înainte de a fi servit.
Ingrediente:
200 g ananas din compot
- 75 g făină
- 50 g zahăr
- o linguriţă praf de copt
- sare
- un ou
- 50 g smântână
- 35 g unt topit
- o lingură ulei
- 300 ml frişca lichidă
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul şi sarea.
Se adaugă oul, smântână, uleiul şi apoi se pune untul topit.
Se toarnă jumătate din aluat într-o formă de copt cu pereţi detaşabili, se pune un strat de ananas tăiat cât mai mărunt sau chiar mixat, se acoperă cu restul de aluat. Se coace 30 de minute.
Se lasă apoi să se răcească în tavă, se acoperă cu frişca bătută şi se lasă la rece până a doua zi.
Sursă: restaurantedelux.ro