Jamila Cuisine a făcut topul greşelilor care compromit preparatele de sărbători VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentă în studioul Adevărul Live, Geanina Avram Staicu, cunoscută publicului drept Jamila Cuisine, a făcut un top al celor mai frecvente greşeli pe care suntem tentaţi să le facem în bucătărie de sărbători.

Geanina Staicu-Avram, cunoscută publicului sub numele Jamila Cuisine, a reuşit să adune în ultimii ani milioane de vizualizări la videoclipurile în care prezintă modul în care se prepară unele dintre cele mai gustoase reţete, devenite surse de inspiraţie pentru milioane de pasionaţi de gătit din ţară şi din străinătate. 

Cel mai popular vlogger culinar din România a fost prezent la Adevărul Live pentru a povesti noutăţile pe care le aduce proiectul ei, făcând un top al celor mai frecvente greşeli care compromit preparatele de sărbători:

1. Greşela cea mai frecventă pe care o fac oamenii este că în cazul frământatului pun lichidul mult prea fierbinte sau prea rece şi „omoară“ drojdia. Drojdia este un organism viu şi trebuie să o hrănim cu un lichid cald, dar nu fierbinte. Pe de altă parte, dacă este foarte rece nu se activează, deci nu o să crească. Aceasta este una dintre cele mai comune greşeli.

2. O altă greşeală este că toată lumea vrea să înlocuiască drojdia cu praful de copt şi unii chiar fac asta. Tot ce este frământat are nevoie de drojdie. Nu avem nevoie de frământare la chec, brioşe, pandişpan.

3. În cazul gelatinei greşesc când pun lichidul foarte fierbinte şi aceasta îşi pierde proprietatea. Nu se mai gelifiază.

4. Nu pun suficientă sare în pâine şi li se pare că parcă nu are gust. Este important ca şi la dulciuri să punem sare pentru a avea suficientă aromă. Nu pun esenţe şi extracte de vanilie, doar coajă de lămâine şi portocală.

5. În cazul sarmalelor, dacă ştim să alegem carnea, atunci ies foarte bune. Eu tot timpul cumpăr pulpă şi fleică de vită sau iau carne de curcan cu tot cu piele şi le toc împreună pentru avea acel plus de grăsime.

6. La piftie, eu fierb foarte bine oasele, care sunt pline de gelatină naturală. Astfel nu mai trebuie să adăugăm gelatină din magazin. Eu nu pun niciodată gelatină în piftie. Îmi iau un curcan de ţară şi tot timpul pun toate oasele. Nu este atât de bine gelifiată ca cea din magazin, dar este suficient de bine închegată încât să-şi păstreze forma.  

Reţete noi şi trucuri în bucătărie de la Jamila Cuisine

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite