E periculos sau nu cuptorul cu microunde pentru sănătatea ta?

E periculos sau nu cuptorul cu microunde pentru sănătatea ta?

Tu cat de des folosesti cuptorul cu microunde?

De când a apărut prima dată, cuptorul cu microunde a stârnit controverse, păreri pro şi contra. Deşi producătorii susţin că aparatele sunt complet sigure şi nu reprezintă nici un risc pentru sănătate, în plus deosebit de utile, datorită rapidităţii, mulţi oameni îşi mai pun încă întrebarea : Sunt sau nu periculoase?

Ştiri pe aceeaşi temă

Preocupările iniţiale au legatură cu posiblele scurgeri de radiaţii, care pot provoca probleme de sănătate. Un alt aspect controversat este legat de calitatea mâncării şi cât din substanţele nutritive se pierd în urma folosirii cuptorului cu microunde.Aparatul încălzeşte alimentele cu ajutorul unui dispozitiv numit magnetron, care produce radiaţii electromagnetice. Aceste radiaţii acţionează asupra moleculelor din mâncare, producând căldură.

Există teorii care susţin că microundele distrug toate enzimele şi antioxidanţii din hrană, lăsându-le fără nici o valoare nutritivă. Fierberea lor îndelungată are însă acelaşi efect.

Ce spun studiile

În 1991, a existat un proces în Statele Unite, în care a fost implicat un spital care a realizat o transfuzie cu sânge încălzit la microunde.  În urma procedurii, pacienta a decedat, ceea ce a ridicat la vremea aceea numeroase semne de întrebare. Sângele pentru transfuzii este încălzit uneori, însă niciodată la microunde.Citeste mai mult pe clickpoftabuna.ro

citeste totul despre: