Desert delicios de sezon: Prăjitura cu vişine şi două tipuri de cremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO miremirc.ro
FOTO miremirc.ro

Sezonul vişinelor este pe sfârşite, aşa că grăbeşte-te la cumpărături şi aprovizionează-te cu vişine proaspete, congelate sau chiar cu compot de vişine pentru că îţi propunem un desert căruia nu-i puteţi rezista, oferit de Miremirc.ro.

Ingrediente

Vişine proaspete, congelate sau din compot

Bezea nuci:

7 albuşuri

200 g zahăr

150 g nuci măcinate

1 plic praf de copt ( 10 g )

4 linguri făină

Cremă:

7 galbenuşuri

2 plicuri budincă de vanilie ( 40 g x 2 buc)

1 lingură amidon

700 ml lapte

200 g zahăr

200 g unt (82%)

150 g ciocolată neagră

250 g pişcoturi

250 ml lapte

Decor:

50 g ciocolată neagră rasă

fulgi de cocos

Mod de preparare:

Bezea nuci: Mixam albuşurile , adăugam zahărul, mixand până se topeşte, apoi faina amestecată cu praful de copt şi nucile măcinate. Coacem compoziţia în tava (25*35 cm) tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

image

Cremă: Gălbenuşurile le amestecăm bine cu zahărul, adăugam praful de budincă şi amidonul, iar la urmă laptele rece. Punem cratiţa pe foc mediu, amestecând mereu, până se îngroaşă. Dăm deoparte, acoperim cu folie alimentară şi lăsăm crema să se răcească. Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm puţin, iar în el adăugăm câte o lingură din crema răcită. Crema obţinută o împărţim în 2: o parte rămâne galbenă, iar o parte o amestecăm cu ciocolata neagră topită şi răcorită.

image

 

Asamblare:

Bezea nuci - cremă galbenă - pişcoturi înmuiate în lapte - vişine - cremă ciocolată - decor. Prăjitura o punem la frigider pentru circa 3 ore sau de seara până dimineaţa. Feliem cu un cuţit trecut prin apă fiartă.

image
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite