Desert delicios de sezon: Prăjitura cu vişine şi două tipuri de cremă
0Sezonul vişinelor este pe sfârşite, aşa că grăbeşte-te la cumpărături şi aprovizionează-te cu vişine proaspete, congelate sau chiar cu compot de vişine pentru că îţi propunem un desert căruia nu-i puteţi rezista, oferit de Miremirc.ro.
Ingrediente
Vişine proaspete, congelate sau din compot
Bezea nuci:
7 albuşuri
200 g zahăr
150 g nuci măcinate
1 plic praf de copt ( 10 g )
4 linguri făină
Cremă:
7 galbenuşuri
2 plicuri budincă de vanilie ( 40 g x 2 buc)
1 lingură amidon
700 ml lapte
200 g zahăr
200 g unt (82%)
150 g ciocolată neagră
250 g pişcoturi
250 ml lapte
Decor:
50 g ciocolată neagră rasă
fulgi de cocos
Mod de preparare:
Bezea nuci: Mixam albuşurile , adăugam zahărul, mixand până se topeşte, apoi faina amestecată cu praful de copt şi nucile măcinate. Coacem compoziţia în tava (25*35 cm) tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.
Cremă: Gălbenuşurile le amestecăm bine cu zahărul, adăugam praful de budincă şi amidonul, iar la urmă laptele rece. Punem cratiţa pe foc mediu, amestecând mereu, până se îngroaşă. Dăm deoparte, acoperim cu folie alimentară şi lăsăm crema să se răcească. Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm puţin, iar în el adăugăm câte o lingură din crema răcită. Crema obţinută o împărţim în 2: o parte rămâne galbenă, iar o parte o amestecăm cu ciocolata neagră topită şi răcorită.
Asamblare:
Bezea nuci - cremă galbenă - pişcoturi înmuiate în lapte - vişine - cremă ciocolată - decor. Prăjitura o punem la frigider pentru circa 3 ore sau de seara până dimineaţa. Feliem cu un cuţit trecut prin apă fiartă.