De ce unii biscuiţi au găurele şi care este rolul lor
0Dulci sau săraţi, cu sau fără cremă, unele sortimente de biscuiţi au găurele pe care unii dintre noi, prea ocupaţi să ne lăsăm pradă gustului, poate nici nu le-am remarcat. Un producător de biscuiţi dezvăluie motivul pentru care anumiţi biscuiţi şi prăjiturele au scobituri în interior, în timp ce alte sortimente nu au.
Managerulunei fabrici britanice de biscuiţi, Mark Greenwell, a explicat că unii biscuiţi au nevoie de găurele ca să nu se fărâme.
„Dacă n-ar exista găurile, s-ar acumula abur în interiorul biscuiţilor. Astfel, biscuiţii s-ar fărâmiţa şi nu ai mai avea un produs controlabil. Ideea e să scoţi afară aburul din interiorul biscuiţilor, pentru a obţine o textură uniformă”, a explicat Mark, citat de Daily Mail.
Acesta a mai dezvăluit şi de ce anumite sortimente, precum biscuiţii de ghimbir (foto jos), nu au găuri. Conform producătorului, aceste prăjiturele sunt recunoscute pentru modul în care pocnesc atunci când muşti din ele, precum şi pentru gust. Iar pentru a obţine efectul respectiv, „aburul trebuie să rămână în interiorul biscuitelui, iar căldura dinăuntru caramelizează zahărul”.
„Zahărul devine ca o structură din sticlă, oferindu-le biscuiţilor de ghimbir pocnitura caracteristică”, a completat Mark.

Biscuiţi cu ghimbir FOTO 123 RF