Cum se prepară celebrul cataif turcesc sau „păr de înger“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cataiful este cunoscut şi sub denumirea de „păr de înger“
Cataiful este cunoscut şi sub denumirea de „păr de înger“

Cataiful, cunoscut şi sub denumirea „păr de înger“, este un produs de patiserie din spaţiul balcanic şi oriental. Se prepară de regulă din tăiţei subţiri cu o umplutură de migdale sau nuci şi sirop de zahăr.

Ingrediente reţetă cataif:

  • 1 kg mere
  • 600 g tăiţei speciali pentru cataif (se poate folosi şi o fidea fină)
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 1 cană cu lapte

Mod de preparare cataif:

Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. 

Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr şi lăsaţi la macerat timp de 60 de minute.

Fierbeţi tăiţeii în apă cu sare, scurgeţi-i şi aşezaţi-i într-o tavă cu pereţii înalţi şi unsă cu mult unt. 

Faceţi un gol în mijloc, răsturnaţi merele şi puneţi forma la cuptor pentru 30 de minute.

Când tăiţeii s-au rumenit, turnaţi peste ei laptele îndulcit cu 100 g zahăr.

Lăsaţi forma în cuptor încă 10-15 minute.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite