Cum să faci dulceaţă de vişine fără zahăr

Cum să faci dulceaţă de
vişine fără zahăr

Dulceaţă de vişine fără zahăr.

Este sezonul vişinelor, aşa că nu trebuie să rataţi momentul de a prepara o dulceaţă gustoasă. Pentru cei care aleg un stil de viaţă echilibrat, vă propunem reţeta fără adaos de zahăr.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

500 grame vişine

zeama de la o jumătate de lămâie

300 mililitri suc de mere (dacă este posibil făcut acasa nu cumpărat din comerţ, pentru a nu avea adaos de zahăr).

Mod de preparare:

Se spală fructele, se pun într-un bol şi se stropesc cu zeama de la lămâie. Punem apă peste ele doar cât să le acopere. Punem sucul de mere la fiert şi îl lăsăm să clocotească până scade la jumătate din cantitatea pe care am pus-o. Dacă nu lăsăm sucul suficient să fiarbă, dulceaţa nu va rezista în timp, mai ales că nu are nici zahăr.

Scurgem bine apa şi punem fructele în oala cu sucul de mere, la fiert.

În timp ce fierb fructele, la suprafaţa lor o să apară o spumă. O curăţăm cu o lingură si o aruncăm. Le lăsăm să fiarbă până se îngroaşă, iar când dulceaţa a atins consistenţa dorită o oprim.

Turnăm dulceaţa în borcane, le închidem şi le lăsăm timp de 48 de ore la căldură, acoperite cu câteva pături.

Sursă: bucătărici.ro

citeste totul despre: