Cum faci cele mai pufoase găluşte pentru supă: le... „sperii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supa cu găluşte, printre preparatele preferate ale românilor FOTO Shutterstock
Supa cu găluşte, printre preparatele preferate ale românilor FOTO Shutterstock

Supa de găină cu găluşte este o mâncare de suflet a românilor. Dacă eşti bolnav, te pune pe picioare, dacă e iarnă, o farfurie fierbinte te încălzeşte şi te binedispune imediat. Supa caldă făcută din găină de ţară e delicioasă, dar găluştele pufoase dau încă bătăi de cap multora.

Chiar şi o gospodină experimentată poate da greş uneori cu găluştele de griş, care fie ies prea tari, fie se dezintegrează în supă. Reţete sunt nenumărate, iar ingredientele sunt, cu mici excepţii, aceleaşi: ouă, griş, sare. Unii adaugă puţin ulei în compoziţie, alţii puţin mălai, pentru a schimba culoarea, lţii chiar praf de copt.

Însă secretul găluştelor fine şi aerate care se topesc în gură este altul şi gospodinele îl ştiu: atunci când sunt puse la fiert, în supă, găluştele trebuie... „speriate“.

Nicidecum nu e vreun ritual ciudat, ci doar o tehnică simplă, cu o explicaţie logică în spate. 

Citeşte aici ce înseamnă să sperii găluştele şi află şi o reţetă simplă şi delicioasă, pentru a prepara cele mai pufoase găluşte.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite