Cele mai rapide metode ca să obţii unt moale pentru prăjituri, când ai uitat să îl scoţi din frigider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tu cum folosesti untul in deserturile tale?
Tu cum folosesti untul in deserturile tale?

Numeroase reţete de prăjituri şi deserturi au pe lista de ingrediente unt moale. Americanii şi englezii folosesc termenul „softened“, care este diferit de untul topit. Aşa că dacă te grăbeşti să prepari un delicios desert şi nu vrei să foloseşti cuptorul cu microunde, îţi prezentăm o serie de metode simple pe care le poţi încerca în bucătărie începând de astăzi.

Dacă nu îţi aminteşti în timp util că untul pentru anumite prăjituri trebuie să fie la temperatura camerei şi ai uitat să îl scoţi din frigider, nu vei avea nicio problemă dacă vei încerca unul dintre aceste trucuri.

Secretul? Nu folosi cuptorul cu microunde! Şi nici aragazul. Apelând la cuptorul cu microunde sau la aragaz, vei provoca mai multe daune: fie untul se va topi prea tare, fie se va înmuia în mod inegal, ceea ce va duce la rezultate neaşteptate în multe reţete.

1. Taie untul cubuleţe

În secunda în care ai realizat că ai uitat să scoţi untul, ca să ajungă la temperatura camerei, ia-l din frigider şi taie-l cubuleţe. Pune cubuleţele într-un singur strat într-o farfurie şi dă-o deoparte ca să se înmoaie lent, în timp ce tu măsori şi pregăteşti restul ingredientelor. Untul ar trebui să fie gata în aproximativ 20 de minute.

Acest truc funcţionează pentru că tăierea untului în cuburi mici expune părţi ale alimentului care, în mod normal, ar fi fost protejate de aerul care are temperatura camerei. Astfel, vei creşte suprafaţa expusă la aer, ceea ce înseamnă că untul absoarbe căldura din cameră mult mai repede decât dacă ar rămâne întreg.

Citeste mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite