Ce conţine micul dejun al campionilor din diferite ţări ale lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâine, o roşie, câteva felii de castraveţi şi brânză, 
alături de măsline, oferă necesarul de fibre şi antioxidanţi. De 
asemenea, aceste alimente oferă vitamine, provenite din castraveţi şi 
din feliile de roşii proaspete, precum şi grăsimi mononesaturate, găsite
 în măsline.
Pâine, o roşie, câteva felii de castraveţi şi brânză, alături de măsline, oferă necesarul de fibre şi antioxidanţi. De asemenea, aceste alimente oferă vitamine, provenite din castraveţi şi din feliile de roşii proaspete, precum şi grăsimi mononesaturate, găsite în măsline.

Micul dejun şi un stil de viaţă sănătos sunt legate între ele. Medicii recomandă o anumită dietă, la fel cum şi celebrităţile se hrănesc într-un anumit fel pentru a  arăta bine şi pentru a fi sănătoase. Însă, cum vacanţa de vară se apropie, putem să ne inspirăm din alte surse, adică din reţetele unui mic dejun tradiţional al oamenilor din întreaga lume.

De la păstăi fierte de fasole în Egipt, la papaya şi cafea în Brazilia, „Huffington Post“ a alcătuit o listă cu unele dintre cele mai delicioase feluri de mâncare care pot fi consumate la micul dejun.

1. Un mic dejun complet, Turcia

Două felii de pâine, o roşie, câteva felii de castraveţi şi brânză, alături de măsline, oferă necesarul de fibre şi antioxidanţi. De asemenea, aceste alimente oferă vitamine, provenite din castraveţi şi din feliile de roşii proaspete, precum şi grăsimi mononesaturate, găsite în măsline. Grăsimile mononesaturate pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Poţi adăuga şi un ou fiert şi astfel obţii un mic dejun delicios şi hrănitor.

2. Hafragrautur şi Lýsi, Islanda

breakfast islanda

Hafragrautur este un terci de ovăz tradiţional, făcut cu apă sau lapte, şi de multe ori acoperit cu fructe şi nuci. Ovăzul oferă o doză sănătoasă de fibre insolubile, iar studiile au dovedit că ajută la prevenirea unui nivel ridicat al colesterolului, reglează glicemia şi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului digestiv.

Lýsi, sau ulei din ficat de cod, oferă necesarul de acizi graşi omega-3 care sunt esenţiali pentru dezvoltarea celulelor.

3. Mic dejun complet, Japonia

Cimbrul, o supă miso cu puţine calorii, legumele murate, algele marine, tofu, salata şi peştele crud alcătuiesc un mic dejun obişnuit în Japonia.

Datorită acizilor graşi omega-3 din peşte şi algele marine, a fibrelor din legumele murate şi a proteinelor ​​din peşte şi tofu, această masă este deosebit de  hrănitoare şi are un conţinut scăzut de grăsimi.

4. Nasi Lemak, Malaezia

nasi lemak

Orezul fiert şi peştele prăjit furnizează carbohidraţii şi proteinele necesare organismului.

5. Fūl Medames, Egipt

Acest mic dejun promovează sănătatea printr-un simplu bol plin cu fasole, năut şi linte. Se serveşte cu legume murate şi rucola.

6. Khichdi, Pakistan

khichdi

Lintea şi orezul din cerealele integrale sunt condimentate şi fierte împreună, după care sunt servite alături de murături, legume şi, ocazional, iaurt.

7. Syrniki, Rusia

Spre deosebire de clătitele americane, aceste clătite ruseşti au un conţinut scăzut de proteine . Deşi uneori sunt prăjite, ele sunt în mod tradiţional coapte, ceea ce le face un pic mai acceptabile în contextul unei diete sănătoase.

8. Cafea si papaya, Brazilia

breakfast brazil

Papaya este un aliment popular la micul dejun furnizând doze mari de vitamine A şi C. Iar cafeaua, pentru care există beneficii nenumărate, este o necesitate.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite