Ce alimente cresc colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colesterolul crescut poate duce în timp la îngroşarea arterelor şi chiar la apariţia unor probleme de inimă, de aceea este bine ca valorile lui să rămână în limitele normale. Află ce alimente este bine să eviţi în cantităţi mari pentru a nu îţi pune în nici un fel în pericol sănătatea.

Carnea grasă

Extrem de gustoasă uneori, carnea grasă nu este văzută la fel de organismul tău, căruia îi dăunează atunci când este consumată în exces. Încearcă să incluzi mai des în meniul tău carnea preparată la grătar, alături de salate de legume proaspete. Evită pe cât posibil să o prăjeşti şi limitează consumul la 2-3 zile pe săptămână.

Unul şi margarina

Un pachet de 100 g de unt conţine 215 mg colesterol, iar o lingură, 30 mg. Deşi au un gust plăcut, foloseşte-le cât mai puţin în prepararea prăjiturilor şi diverselor creme sau pentru prăjit. Margarina este mai periculoasă decât untul, întrucât aceasta conţine grăsimi trans, cel mai periculos tip de grăsimi, care cresc nivelul colesterolului rău.

Afla mai multe pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite