Care sunt cele mai bune oale şi tigăi pentru gătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Care sunt cele mai bune oale şi tigăi pentru gătit
Care sunt cele mai bune oale şi tigăi pentru gătit

Din cupru sau din ceramică? Din sticlă sau din oţel inoxidabil? Acestea sunt dilemele gospodinelor când trebuie să cumpere oale şi tigări pentru gătit. Iată avantajele şi dezavantajele acestora, în funcţie de vasele din care sunt fabricate .

Din oţel inoxidabil

Pe lângă faptul că nu sunt scumpe, în vasele din oţet inoxidabil poţi găti orice aliment deoarece sunt dintr-un material nonreactiv. În plus, pot fi curăţate fără probleme în maşina de spălat vase şi au o perioadă de utilizare îndelungată.  Un dezavantaj îl constituie faptul că se pot arde cu uşurinţă, deoarece nu distribuie căldura uniform. Înafară de aceasta, se încing repede şi se răcesc în scurt timp după ce au fost luate de pe foc, aşadar nu păstrează mâncarea caldă mai mult timp.

Din cupru

Sunt considerate printre cele mai sănătoase vase pentru gătit. În plus, distribuie căldura uniform, iar din acest motiv ingredientele se gătesc în acelaşi timp, fără să se ardă. Printre dezavantaje se numără faptul că, atunci când sunt gătite alimente alcaline sau acide, acestea pot împrumuta gust metalic. Alimentele deschise la culoare, cum sunt ouăle, îşi pot schimba culoarea în contact cu cuprul.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite