Beneficiile mierii faţă de zahăr

Beneficiile mierii faţă de zahăr

Spre deosebire de miere, zahărul de masă nu conţine minerale şi vitamine,  ele se bazează pe nutrimenţii organismului pentru a fi metabolizaţi în sistem.

Sunt doi îndulcitori similari, dar pentru sănătatea ta e bine să analizăm puţin care ar fi câteva diferenţe care să te ajute în alegerile tale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atât mierea, cât şi zahărul conţin glucoză şi fructoză. Totuşi, în  procesul de producere a zahărului, acizii organici, proteinele, nitrogenii, enzimele şi vitaminele din sfecla sau trestia de zahăr se distrug. În plus, mierea are anumite proprietăţi antioxidante şi antimicrobiene benefice, ce nu se găsesc la zahăr.
 
Iată trei aspecte care arată că mierea este de preferat:
 
1. Este necesară o cantitate mai mică de  miere
O lingură de zahăr conţine 46 calorii, în timp ce o lingură de miere naturală are 64 calorii, dar de  fapt avem nevoie de mai puţină miere decât atunci când folosim zahăr. De aceea, de fapt e posibil să consumi chiar mai puţine calorii decât ai consuma cu zahărul. Iar pe termen lung, deşi mierea e mai scumpă, e posibil să fie mai economică decât zahărul.
 
citeste totul despre: