5 reţete pe bază de mere, tocmai bune pentru toamnă: preparate delicioase rapid şi uşor de realizat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O prăjitură crocantă cu mere şi sirop FOTO Huffington Post
O prăjitură crocantă cu mere şi sirop FOTO Huffington Post

Merele pot fi adăugate în aproape orice preparat, de la supe la salate şi dulciuri. Vă prezentăm în continuare câteva reţete delicioase, foarte rapide şi uşor de făcut pentru a celebra sosirea toamnei.

Prăjitură cu mere, stafide şi rom

image

Ingrediente:

2/3 cană de stafide

2 linguri de rom

2 căni de lapte integral

4 ouă

1 cană de zahăr

3 linguri de unt nesărat

½ linguriţă de scorţişoară

1/8 linguriţă de sare

½ linguriţă de vanilie

4 căni de brioşe tăiate în cubuleţe

1 kg de mere tăiate în felii

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul până la 175 de grade. Stafidele şi romul se amestecă şi se bagă la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, după care sunt lăsate să se înmoaie. Amestecaţi laptele, ouăle, untul, scorţişoara, sarea şi vanilia. După ce le bateţi, adăugaţi cuburile de brioşe, feliile de mere, stafidele şi romul şi amestecaţi-le. Amestecul se toarnă în vasul de copt, după 15 minute se bagă la cuptor şi se lasă timp de 55-65 de minute, până când partea de sus devine aurie. Se serveşte cu îngheţată de vanilie deasupra. 

Prăjitură crocantă cu mere, afine şi fulgi de ovăz

image

Ingrediente:

1 lingură de unt nesărat, la temperatura camerei

2 căni de fulgi de ovăz

½ căni de făină

1/3 căni de zahăr brun deschis

½ linguriţe de sare

12 linguriţe de unt nesărat, topit

8 mere mari, curăţate de coajă şi tăiate

2 căni de afine proaspete sau congelate

1/3 căni de zahăr granulat

2 linguriţe de amidon de porumb

2 linguriţe de scorţişoară

Mod de preparare: 

Se încălzeşte cuptorul la 190 de grade. Pentru a face toppingul se bat ovăzul, făina, zahărul brun şi sarea, apoi se adaugă untul topit şi, cu mâinile, formaţi mici biluţe. Conţinutul se bagă în congelator. 

Amestecaţi feliile de mere, afinele, zahărul, amidonul de porumb şi scorţişoara. Conţinutul se pune în tavă, iar peste se presară topingul şi se lasă la copt timp de aproximativ 60-70 de minute. Lăsaţi să se răcească 20 de minute, apoi serviţi cu îngheţată de vanilie sau frişcă.

Supă de mere, morcovi şi cartofi dulci

image

Ingrediente: 

4 linguri de unt

2 cepe medii

1 lingură de praf de curry

1 jumătate de kilogram de morcovi, decojişi şi tăiaţi în bucăţele mici

2 cartofi dulci, decojiţi şi tăiaţi în bucăţele mici

8 ceşti de supă de pui la plic

1 linguriţă de sare

2 linguri de miere

Piper negru măcinat

1 kilogram de mere

Mod de preparare:  

Untul se topeşte la foc mediu, se adaugă ceapa şi se prăjeşte, amestecând frecvent, timp de aproximativ 10 minute, adăugaţi praful de curry şi mai lăsaţi un minut pe foc. Adăugaţi morcovii, cartofii dulci, supa de pui şi sarea, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic până când legumele sunt foarte fragede, aproximativ 25 de minute. Adăugaţi merele şi mierea. Cu ajutorul unui blender, amestecaţi supa până când devine omogenizează şi devine cremoasă. Se serveşte cu piper şi, dacă mai doriţi, cu mai multă sare, miere şi praf de curry. 

Prăjitură franţuzească 

image

Ingrediente:

1 cană de făină

1 linguriţă de praf de copt

¼ linguriţe de sare

½ cană de unt nesărat, la temperatura camerei

2/3 cană de zahăr granulat

2 ouă mari

1 linguriţă de vanilie

3 linguri de rom

2 mere decojite şi tăiate în cubuleţe

Zahăr pudră

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 175 de grade. Se amestecă făina, praful de copt şi sarea. Cu ajutorul unui mixer amestecaţi untul şi zahărul granulat până obţineţi un conţinut pufos, aproximativ 3 minute. Adăugaţi ouăle, pe rând, amestecând conţinutul după fiecare. Adăugaţi vanilia şi romul. Nu vă faceţi griji dacă aluatul este granulat. Adăugaţi celălalt amestec şi combinaţi-le. Conţinutul se întinde peste merele tocate, iar deasupra se presară o lingură de zahăr granulat. Se bagă la cuptor timp de aproximativ 40 de minute şi la sfârşit se presară zahăr pudră. Se poate servi cu frişcă sau îngheţată de vanilie. 

Brioşe cu mere

image

Ingrediente: 

8 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei

8 linguri de zahăr granulat

¼ cană de zahăr brun deschis

1 ou

1 cană de iaurt fără grăsimi

1 cană făină de grâu integral

1 cană de făină

1 linguriţă de praf de copt

1 linguriţă de bicarbonat de sodiu

¼ linguriţă de sare

1 lingură de scorţişoară

½ linguriţă de nucşoară

¼ linguriţă de cuişoare

2 mere decojite şi tăiate mărunt

6 linguri de zahăr brun 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 190 de grade.

Cu ajutorul unui mixer, se amestecă untul, zahărul granulat, zahărul brun până conţinutul devine pufos, circa 1-2 minute. Adăugaţi ouăle şi amestecaţi bine. Puneţi şi iaurtul, iar aluatul va căpăta un aspect granulat. Adăugaţi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorţişoara, nucşoara şi cuişoareşe. Aluatul va deveni foarte gros. Adăugaţi merele tocate şi amestecaţi, dar nu foarte mult. 

Turnaţi conţinutul într-o tavă specială, cu forme, şi stropiţi cu zahărul brun. Coaceţi brioşele 25-30 de minute.

Sursă: „The Huffington Post“

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite