Singurul politician rus care s-a opus anexării Crimeei se află în exil în SUA

Singurul politician rus care s-a opus anexării Crimeei se află în exil în SUA

Ilia Ponomarev a fost singurul politician rus din Duma care s-a opus anexării Crimeei FOTO Washington Post

După ce preşedintele rus Vladimir Putin şi liderii peninsulei ucrainene Crimeea s-au pus de acord cu anexarea, era nevoie de aprobarea parlamentului Rusiei, Duma. Legea a trecut, 443 de deputaţi votând pentru preluarea teritoriului. A existat un singur vot împotrivă, dar şi o abţinere, notează „Washington Post“. Ce s-a ales acum de cel care a votat împotriva anexării Crimeei? Este în exil în Statele Unite ale Americii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Singurul politician rus care a votat împotriva anexării peninsulei ucrainene Crimeea, în urmă cu peste un an, este Ilia Ponomarev, reprezentantul în Duma rusească a regiunii Novosibirsk, cel de-al treilea mare oraş al Rusiei. Însă, la 12 luni după votul privind anexarea, Ponomarev nu se mai plimbă pe străzile oraşului său, şi nici prin Moscova. El se află în Statele Unite ale Americii, spunând despre el că este un exilat.
 
Dat fiind faptul că viaţa sa a devenit extrem de complicată în ultimul an, ce l-a făcut pe Ponomarev să voteze împotriva anexării Crimeei?, se întreabă „Washington Post“. „Toată lumea mă întreabă asta“, răspunde fostul politician rus, râzând.
 
El a declarat că era îngrijorat de faptul că votul ar putea transforma Ucraina, o ţară cu care Rusia avea legături istorice adânci, într-un duşman. În final, el spune că în ultimul an s-a dovedit că avea dreptate.
 
Dacă iei teritoriul altcuiva, aşa vei sfârşi. Este un act de război. Este ca şi cum SUA ar încerca să cucerească Noua Scoţie (provincie atlantică a Canadei, n.r.), fără niciun motiv valabil“, explică fostul politician rus, războiul din Ucraina.
citeste totul despre: