Trump, pe Twitter, după plecarea lui Merkel: Germania „datorează sume imense de bani“ Statelor Unite şi NATO, dar am avut o întâlnire „grozavă“

Trump, pe Twitter, după plecarea lui Merkel: Germania „datorează sume imense de bani“ Statelor Unite şi NATO, dar am avut o întâlnire „grozavă“

Preşedintele american Donald Trump şi cancelarul german Angela Merkel ţin o conferinţă de presă la Casa Albă FOTO EPA

Germania„datorează sume imense de bani“ NATO, a scris sâmbătă pe contul său de Twitter preşedintele american Donald Trump, după întrevederea avută vineri cu cancelarul german Angela Merkel.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Germania datorează sume imense de bani NATO & Statele Unite trebuie să fie plătite pentru apărarea puternică şi foarte costisitoare pe care o oferă Germaniei!“, a scris Trump pe contul său de Twitter, la o zi după întâlnirea pe care a avut-o la Casa Albă cu Merkel.

Agenţia de presă germană DPA aminteşte, potrivit Agerpres, că, la conferinţa de presă comună cu Merkel, Trump a declarat că este „foarte nedrept pentru Statele Unite“ că aliaţii europeni profită de pe urma sumelor pe care Statele Unite le alocă apărării. „Aceste ţări trebuie să plătească ceea ce datorează“, a declarat el vineri, mulţumindu-i totodată cancelarului Merkel pentru angajamentul Germaniei de a-şi spori contribuţia la bugetul NATO alocând 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare.

Într-un alt mesaj postat pe Twitter, Trump s-a referit şi la întrevederea pe care a avut-o cu cancelarul Merkel. „În pofida a ceea ce aţi auzit din ŞTIRILE FALSE, am avut o întrevedere GROZAVĂ cu cancelarul german Angela Merkel“, a mai scris el.

citeste totul despre: