Top Forbes: Bill Gates, cel mai bogat om din lume pentru al patrulea an consecutiv. Ion Ţiriac, singurul român în acest clasament

Top Forbes: Bill Gates, cel mai bogat om din lume pentru al patrulea an consecutiv. Ion Ţiriac, singurul român în acest clasament

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft

Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft,  este încă cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului realizat de revista Forbes.  În vârsta de 61 de ani, Gates se află pe primul loc în acest top pentru al patrulea an consecutiv. Averea sa personală este estimată la 86 de miliarde de dolari. Ion Ţiriac este singurul român inclus în ultima ediţie a topului miliardarilor realizat de revista americană Forbes, pe locul 1.795 la nivel mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Warren Buffett pe locul al doilea
 
Pe locul doi s-a clasat un prieten apropiat al lui Bill Gates, investitorul american Warren Buffett, cu o avere estimată la 75,6 miliarde $. Acest guru al finanţelor  a făcut avere ca şef al holdingului Berkshire Hathaway.
Spaniolul Amancio Ortega, proprietarul grupului Zara, a căzut pe locul al patrulea, cu o avere de 71,3 miliarde de dolari, fiind devansat de fondatorul şi directorul grupului Amazon, Jeff Bezos, care are o avere de 72,8 miliarde de dolari. 
 
Pe locul cinci se situează fondatorul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, care la doar 32 de ani are o avere de 56 miliarde de dolari. De altfel, între primii 20 de miliardari, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos şi fondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, sunt singurii care au o vârstă mai mică de 60 de ani.

Preşedintele american Donald Trump a căzut pe locul 544 de pe 324 în topul anual Forbes al miliardarilor lumii, după ce averea sa a scăzut de la 4,5 miliarde de dolari la 3,5 miliarde de dolari anul trecut.
 
Ion Ţiriac este singurul român inclus în ultima ediţie a topului miliardarilor realizat de revista americană Forbes, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 1.795 la nivel mondial.  
 
Un număr record de 2.043 de miliardari (în creştere cu 13%) au intrat în cea de a 30-a ediţie a clasamentului miliardarilor realizat de Forbes, în timp ce avuţia lor netă cumulată a crescut cu 18% până la 7.670 de miliarde de dolari. 
 
În rândul ţărilor, SUA au cel mai mare număr de miliardari, 565, urmate de China 319, la care se pot adăuga şi 67 de miliardari din Hong Kong, Germania (114) şi India (101). 
 
Top 10 cei mai bogaţi oameni din lume
 
1. Bill Gates (Microsoft): 86 miliarde de dolari
 
2. Warren Buffett (Berkshire Hathaway): 75, 6 miliarde de dolari
 
3. Jeff Besoz (Amazon): 72,8 miliare de dolari
 
4. Amancio Ortega (Zara): 71,3 miliarde de dollari
 
5. Mark Zuckerberg (Facebook): 56 miliarde de dolari
 
6. Carlos Slim Helu (Telmex): 54,5 miliarde de dolari
 
7. Larry Ellison (fondatorul Oracle Corporation): 52,2 miliarde de dolari
 
8. Charles Koch (Koch Industries): 48,3 miliarde de dolari
 
9. David Koch (Koch Industries): 48,3 miliarde de dolari
 
10. Michael Bloomberg (Bloomberg LP): 47,5 miliarde de dolari
 

 

citeste totul despre: