Patru membri ai forţelor de securitate egiptene, ucişi în două atentate cu bombă în Peninsula Sinai

Patru membri ai forţelor de securitate egiptene, ucişi în două atentate cu bombă în Peninsula Sinai

FOTO AFP

Patru membri ai forţelor de securitate egiptene au fost ucişi, duminică, în urma a două atentate cu bombă nerevendicate executate în Peninsula Sinai, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul atac, desfăşurat în cursul dimineţii de duminică, a avut loc în regiunea Rafah, în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, acolo unde poliţia egipteană executa o misiune de căutare. O bombă amplasată în apropierea unei maşini de poliţie a fost detonată de la distanţă, omorând doi membri ai forţelor de ordine.

 
Al doilea atac a avut loc, la scurt timp după, în regiunea Sheikh Zuwaid din nordul Peinsulei Sinai. Acesta a fost executat tot cu o bombă detonată de la distanţă şi a rezultat în uciderea a doi membri ai forţelor armate egiptene. 
 
Nicio grupare teroristă nu a revendicat atacurile în cursul zilei de duminică, însă varianta cea mai probabilă este o acţiune a reţelei teroriste Stat Islamic, care menţine o prezenţă importantă în peninsula Sinai, zonă vizată des de atacuri teroriste.
 
Atacurile islamiste din Peinsula Sinai au început în iulie 2013, în urma loviturii de stat care a dus la înlăturarea preşedintelui islamist Mohammed Morsi, Autorităţile egiptene susţin că numărul membrilor forţelor de securitate egiptene ucişi în atentate în ultimii doi ani şi jumătate în peninsula SInai se ridică la câteva sute
citeste totul despre: