UPDATE Accident tragic în Egipt. Cel puţin 36 de persoane au murit după o coliziune între două trenuri

UPDATE Accident tragic în Egipt. Cel
puţin 36 de persoane au murit după o coliziune între două trenuri

FOTO Twitter @ajmannews

Autorităţile egiptene au revizuit bilanţul la 36 de morţi, după ce două trenuri cu pasageri s-au ciocnit frontal în localitatea Alexandria, situată pe malul Mării Mediterane, transmite DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, peste 100 de persoane au fost rănite în urma accidentului feroviar, potrivit informaţiilor transmite de ministerul Sănătăţii.

Tragedia feroviară a avut loc în jurul orei locale 14.15 (15.15 ora României) în apropierea gării din suburbia Khorshid, situată pe drumul dinspre Alexandria şi Cairo.

Ciocnirea celor două trenuri de pasageri a dus la deraierea locomotivei unui tren şi a două vagoane în apropiere de Alexandria.

O sursă din rândurile forţelor de securitate a precizat că tragedia feroviară a avut loc din cauza unei erori la schimbarea căii ferate, care a permis ca cele două trenuri să circule pe aceeaşi line şi în direcţii opuse.

Jurnaliştii egipteni au precizat că 36 de cadavre au ajuns la morgile din Alexandria.

De asemenea, procurorii egipteni au lansat o anchetă urgentă în urma ciocnirii frontale a celor două trenuri de pasageri care circulau dinspre Cairo şi spre Port Said.

Mai multe persoane rănite sunt în continuare blocate în vagoane.

„Trenul în care călătoream mergea foarte repede. Am ajuns pe podea. Atunci când am ieşit, am descoperit patru vagoane distruse şi foarte mulţi oameni întinşi pe pământ“, a declarat pasagerul Moumen Youssef.

În 2012, 50 de persoane, în principal copii, au murit după ce un tren a intrat într-un autobuz şcolar din Cairo.

FOTO Twitter @ennaharonline

citeste totul despre: