Un român explică, într-o emisiune TV din Marea Britanie, cum să furi din maşinile englezilor cu un dispozitiv adus de-acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Jammer“, dispozitivul cu ajutorul căruia Mikki fură din maşinile englezilor FOTO Captură Channel 5
„Jammer“, dispozitivul cu ajutorul căruia Mikki fură din maşinile englezilor FOTO Captură Channel 5

Un nou program de televiziune din Marea Britanie îi prezintă pe hoţii de maşini dezvăluindu-şi trucurile meseriei în faţa telespectatorilor. Mikki, un imigrant român, demonstrează capacităţile unui dispozitiv numit „jammer“, pe care l-a adus de-acasă, din România.

O nouă şmecherie în furtul de sau din maşini este folosirea unor dispozitive electronice pentru a bloca funcţionarea închiderii centralizate a vehiculului. Aparatul românului, cunoscut sub numele de „jammer“, blochează semnalul telecomenzii cu ajutorul căreia victimele încearcă să-şi încuie maşina. Uşa maşinii rămâne, practic, descuiată fără ca proprietarul să-şi dea seama. Hoţii sunt, astfel, liberi să fure fără riscul de a porni alarma, informează publicaţia britanică „The Express“.

Un nou program al postului de televiziune „Channel 5“, numit „Grand Theft Auto: UK“, ni-l prezintă pe imigrantul român Mikki în acţiune folosind „jammer“-ul. El demonstrează telespectatorilor cum se foloseşte de acest dispozitiv sofisticat, adus tocmai din România.

Deşi acum locuieşte în Liverpool, Mikki susţine că a furat din multe oraşe europene. „Am fost în Germania. Am furat de-acolo. Am mai furat din Grecia, din Franţa. Dar aici în Anglia mulţi oameni îşi uită telefoanele în maşină, dar şi alte lucruri de valoare, electronice. Este o ţară unde poţi face bani uşor“, mărturiseşte Mikki în cadrul emisiunii.

Cu ajutorul „jammer“-ului, un infractor poate câştiga 600-700 de lire sterline pe zi (750-900 de euro). „Dacă nu eram bun la munca mea, poliţia m-ar fi prins până acum“, adaugă Mikki. El trimite banii câştigaţi ilegal familiei sale din România, pentru a-şi construi o vilă.

Pentru a evita furtul din maşini cu ajutorul dispozitivului folosit de Mikki, poliţia britanică sfătuieşte cetăţenii să stea chiar lângă vehicul atunci când îl încuie, să asculte cu atenţie sunetul de închidere a portierelor, pe care să le şi verifice ulterior, şi chiar să aştepte luminile de avertizare care anunţă că alarma a intrat în funcţiune.

Totuşi, există multe alte tehnici folosite de infractori, nu doar „jammer“-ul, avertizează poliţia britanică. 

Telespectatorii emisiunii au făcut cunoştinţă şi cu Happy, un imigrant ilegal din India care locuieşte acum în sudul Angliei, împreună cu soţia şi copilul. El este un „Crasher“ - „Buşitor“, care regizează „buşituri“ cu maşina pentru a obţine bani de la asigurări. 

Cu ajutorul unui intermediar, Happy se întâlneşte cu proprietarul maşinii care solicită un asemenea serviciu, dar şi cu anumiţi „pasageri“, care se vor afla în maşină în momentul impactului servind drept martori. Happy intră în vehicul, îl „buşeşte“ şi apoi schimbă repede locul cu proprietarul maşinii. Acesta din urmă este cel care va solicita detaliile asigurării păgubitului, adică şoferului celeilalte maşini implicate în accidentul regizat. Ţinta lui sunt şoferii în vârstă, deoarece sunt mai înclinaţi să-şi asume vina pentru accident, susţine indianul stabilit ilegal în Marea Britanie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite