Pentru a face rost de bani pentru arme noi, Albania scoate la vânzare aeronave militare vechi ale Blocului estic

Pentru a face rost de bani pentru arme noi, Albania scoate la vânzare aeronave militare vechi ale Blocului estic

Mig-uri din dotarea armatei albaneze

Albania scoate la licitaţie zeci de aeronave militare vechi ale Blocului estic în scopul strângerii de fonduri pentru suplimentarea echipamentului militar actual, iar muzee şi colecţionari din mai multe state au manifestat interes faţă de acestea, conform oficialilor albanezi, transmite agenţia AP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Apărării din Albania a anunţat, miercuri, că sunt scoase la licitaţie 40 de avioane şi elicoptere sovietice şi chineze. 
 
Printre acestea se află şi şase avioane cu elice Yak-18, avioane de vânătoare cu reacţie MiG-15, MiG-17, MiG-19 şi MiG-21, precum şi patru elicoptere de transport Mil Mi-4.
 
Majoritatea acestora datează din anii 1950, dar nu au mai fost folosite de ani.
 
Licitaţia va avea loc pe 22 feruarie la Tirana, capitala Albaniei. 
 
Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Albania a declarat că potenţiali cumpărători din Statele Unite, Franţa şi Italia şi-au exprimat interesul faţă de licitaţie. 
 
Preţurile de pornire pentru aeronavele licitate sunt în jurul a 1,1 -1,9 milioane de leke albaneze (7,900-13,600 de euro).
 
Albania a devenit membru NATO în 2009. Cu fondurile obţinute din licitaţia de la Tirana, Ministerul Apărării intenţionează să-şi modernizeze şi să-şi suplimenteze echipamentul militar. Fondată în 1951, baza militară a forţelor aeriene albaneze are în dotare doar elicoptere.
 
citeste totul despre: