Omicron îngreunează călătoriile în Europa

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale amănunţite la mai toate graniţele chiar şi în interiorul UE
Controale amănunţite la mai toate graniţele chiar şi în interiorul UE

Şi în acest an sărbătorile de iarnă nu sunt bun prilej pentru călătorii. Mutantele coronavirusului sporesc măsurile de izolare.

Austria înăspreşte condiţiile de acces în ţară pentru a estompa răspândirea variantei Omicron. Până la anunţarea unor noi decizii, Ministerul Sănătăţii a stabilit că accesul nu este permis decât persoanelor vaccinate inclusiv cu cea de-a treia doză, sau trecute prin boală. Cei care nu au primit doza booster trebuie să prezinte un test PCR negativ, sau să intre imediat în carantină.

Elveţia relaxează restricţiile anterioare

În Austria, decizia intră în vigoare de lunea viitoare, după cum au mai anunţat oficialii de la Ministerul Sănătăţii. Persoanele trimise în carantină se pot elibera doar după ce au făcut un test PCR şi pot dovedi că au primit un rezultat negativ. Exceptate de la aceste reguli sunt femeile însărcinate şi persoanele care nu au fost vaccinate din motive medicale.

image

Răspândirea variantei Omicron în lume (pe 14.12.2021)

Elveţia, în schimb, relaxează măsurile restrictive. Dacă de la începutul lunii decembrie era necesar şi pentru cei vaccinaţi un test PCR, de la 20 decembrie nu mai este nevoie decât de un test rapid, care să nu fie mai vechi de 24 de ore. În plus, persoanele vaccinate sau trecute prin boală nu mai trebuie să facă şi un al doilea test după patru până la şapte zile de la intrarea în ţară. Măsurile rămân însă în vigoare pentru persoanele nevaccinate.

Germania a inclus noi ţări în zona roşie

Guvernul federal german a introdus însă pe lista ţărilor cu risc ridicat mai multe state europene. De duminică, pe lista roşie se regăsesc Danemarca, Norvegia, Franţa şi Andorra, după cum a anunţat Institutul Robert Koch. Pe această listă mai intră şi Libanul. Persoanele care vin din ţările cu risc ridicat de infectare trebuie să intre automat în carantină şi se pot elibera cel mai devreme după cinci zile pe baza unui test negativ.

Articol publicat de Deutsche Welle

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite