O panteră neagră a paralizat activitatea în trei localităţi din Italia. Felina zburdă liberă de o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantera a fost surprinsă în mai multe zone FOTO: Rotalianul
Pantera a fost surprinsă în mai multe zone FOTO: Rotalianul

În trei localităţi dintr-o zonă rurală din Italia acrivităţile în exterior au fost interzise,  fiind semnalată prezenţa unei pantere în căutare de hrană.

Trei localităţi din Italia, din provincia Bari, interzic activităţile în mediul rural din cauza unei pantere negre care rătăceşte în zonă, scrie Rotalianul, o publicaţie a românilor din Italia. Felina a fost văzută pentru prima dată în zona Castellana Grote, fiind filmată de un automobilist la Casamassima, iar acum se pare că pantera a ajuns în zona Acquaviva delle Fonti.

„Primarul Davide Carlucci a confirmat acest lucru mărturisind că medicul veterinar desemnat de ASL a găsit „urme organice lăsate de animal” în zona localităţii Acquaviva delle Fonti. La nivelul administraţiei publice s-a emis o hotărâre care interzice până la o dată ulterioară „tranzitul pietonal, desfăşurarea oricărei activităţi sportive pe toate drumurile de ţară şi pe drumurile extraurbane” şi „efectuarea tăierii copacilor sau a muncii în mediul rural”. Proprietarii de animale sunt de asemenea obligaţi să le „păstreze în siguranţă sau într-o incintă care să le limitează mişcarea şi să le protejeze de orice atac din partea panterei negre”“, scrie Rotalianul.

Pantera neagră străbate distanţe mari în perioade scurte de timp, prezenţa ei fiind semnalată într-o zonă de aproximativ 30 de kilometri.din acest motiv autorităţile au interzis desfăşurarea oricărei activităţi în exterior, avertizându-i totodată pe localnicii care deţin animale să le pună la adăpost.

„Cu o ordonanţă sindicală specifică – a scris pe Facebook primarul localităţii Adelfia, una din cele trei în alertă – ordon interzicerea oricărei activităţi cicloturistice şi sportive în aer liber în toată zona Adelfia. De asemenea, este interzisă desfăşurarea de activităţi agricole şi se recomandă păstrarea animalelor de companie în incinte păzite”. 

Nu se cunoaşte de unde ar putea proveni animalul sălbatic, cert fiind că se încearcă acum capturarea, fie folosindu-se arme cu tranchilizante, fie cu ajutorul capcanelor, ca o soluţie alternativă. „Din fericire, spun specialiştii, este o specie care atacă oamenii doar dacă este speriată. În cazul în care ar fi localizată, conform protocolului, ar fi sedată de personalul specializat“, mai scrie publicaţia citată.

Vă recomandăm şi: 

Avertismentul Ministerului Sănătăţii din Italia: Tulpina britanică ar putea deveni dominantă în Europa în lunile următoare

Descoperire istorică. Arheologii sunt tot mai aproape de a desluşi misterul originii pietrelor de la Stonehenge

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite